Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Coreea de Nord - Coreea de Sud | Meci netransmis, fără spectatori și fără goluri

Cosmin Cioboata

Publicat 15/10/2019 la 16:59 GMT+3

În preliminariile Campionatului Mondial din 2022 a avut loc un meci neobișnuit. Coreea de Nord și Coreea de Sud s-au întâlnit în a treia etapă a calificărilor, într-o partidă izolată total de presă.

Coreea de Nord - Coreea de Sud

Credit imagine: Getty Images

Meciul dintre cele două naționale s-a jucat pe stadionul "Kim Il Sung" din Phenian. A fost prima confruntare dintre cele două state desfășurată în Coreea de Nord, după aproape 30 de ani. Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc în 2017, în East Asian Cup. Pe atunci, Coreea de Sud s-a impus cu 1-0 în partida din Japonia.
În clasamentul mondial al echipelor naționale, Coreea de Sud se află pe locul 37, în timp ce adversara din meciul de astăzi ocupă abia poziția 113.
Coreea de Nord - Coreea de Sud
Banderola de căpitan a oaspeților a fost purtată de Son Heung-Min, superstarul lui Tottehnam. Acesta n-a putut face diferența pe faza ofenisivă a naționalei sale, iar meciul s-a încheiat fără goluri. A fost al cincilea rezultat de 0-0 înregistrat între cele două echipe. Per total, Coreea de Sud și Coreea de Nord s-au întâlnit de 13 ori. Coreea de Nord nu s-a impus niciodată în fața vecinei de pe hartă.
Accesul spectatorilor și al presei nu a fost permis la meciul din grupa H a preliminariilor Campionatului Mondial. Deși confruntarea a generat un interes imens printre jurnaliștii Coreei de Sud, aceștia au putut urmări partida doar în format livetext, pe site-ul oficial FIFA.

Iată clasamentul actual al grupei H:

Grupa H
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo