Meciul dintre cele două naționale s-a jucat pe stadionul "Kim Il Sung" din Phenian. A fost prima confruntare dintre cele două state desfășurată în Coreea de Nord, după aproape 30 de ani. Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc în 2017, în East Asian Cup. Pe atunci, Coreea de Sud s-a impus cu 1-0 în partida din Japonia.
În clasamentul mondial al echipelor naționale, Coreea de Sud se află pe locul 37, în timp ce adversara din meciul de astăzi ocupă abia poziția 113.
https://i.eurosport.com/2019/10/15/2696532.jpg
Premier League
Cum afectează nenumăratele amânări din Premier League fotbalul englez și obiectivele echipelor
ACUM 24 MINUTE
Banderola de căpitan a oaspeților a fost purtată de Son Heung-Min, superstarul lui Tottehnam. Acesta n-a putut face diferența pe faza ofenisivă a naționalei sale, iar meciul s-a încheiat fără goluri. A fost al cincilea rezultat de 0-0 înregistrat între cele două echipe. Per total, Coreea de Sud și Coreea de Nord s-au întâlnit de 13 ori. Coreea de Nord nu s-a impus niciodată în fața vecinei de pe hartă.
Accesul spectatorilor și al presei nu a fost permis la meciul din grupa H a preliminariilor Campionatului Mondial. Deși confruntarea a generat un interes imens printre jurnaliștii Coreei de Sud, aceștia au putut urmări partida doar în format livetext, pe site-ul oficial FIFA.

Iată clasamentul actual al grupei H:

https://i.eurosport.com/2019/10/15/2696534.png
Premier League
Thomas Tuchel, criticat în Anglia, după ce a găsit scuze pentru forma slabă a lui Chelsea
ACUM 2 ORE
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
ACUM 2 ORE