Canada visează să joace din nou la un campionat mondial după o pauză de 36 de ani. Din zona CONCACAF (America de Nord și Centrală) se califică direct doar 3 echipe, iar a 4-a va juca un baraj, astfel bătălia pentru un loc în Qatar este foarte strânsă.
Canada a făcut însă un pas mare spre calificare, reușind să învingă în meci direct una dintre contracandidate, Panama. Partida s-a jucat la Toronto, iar oaspeții au deschis scorul încă din minutul 5, prin Rolando Blackburn. Canadienii au revenit în joc prin autogolul lui Murillo din minutul 28, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate.
În repriza secundă a ieșit la rampă Alphonso Davies, starul lui Bayern Munchen făcând 2-1 pentru Canada în minutul 66 la capătul unei curse excepționale.
World Cup Qualification CONCACAF
VIDEO | Autogolul anului s-a marcat în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar
16/06/2021 LA 07:09
Canadienii s-au dezlănțuit apoi și meciul s-a terminat 4-1, Tajon Buchanan (min.71) și Jonathan David (min.78), atacantul lui Lille, marcând ultimele 2 goluri ale partidei. În urma acestui succes, Canada a urcat pe locul 3 în unica grupă preliminară (8 echipe), depășind Panama cu 2 puncte.

Mexic și SUA, pași mare către calificarea la Campionatul Mondial din Qatar

Mexic și Statele Unite ale Americii ocupă primele 2 poziții în preliminariile din zona CONCACAF, cele 2 echipe obținând și ele victorii importante azi noapte. Mexicanii au învins cu 2-0 în deplasarea din El Salvador, prin golurile lui Hector Moreno (min.30) și Raul Jimenez (penalty - min.90+2).
SUA a fost condusă cu 1-0 acasă de Costa Rica, dar americanii au reușit să câștige în final cu 2-1, grație reușitei lui Serginho Dest (min.25) și a autogolului lui Moreira (min.66). Într-un alt meci desfășurat azi noapte în preliminariile mondialului de anul viitor, Jamaica s-a impus cu 2-0 în deplasarea din Honduras.
Clasament după 8 etape (din 14)
  • 1.Mexic - 14 puncte
  • 2.SUA - 11 puncte
  • 3.Canada - 10 puncte
  • 4.Panama - 8 puncte
  • 5.Costa Rica - 6 puncte
  • 6.Jamaica - 5 puncte
  • 7.El Salvador - 5 puncte
  • 8.Honduras - 3 puncte
Romanian Liga I
Grigore Turda, tot mai aproape de FCSB! "Nu mă pot împotrivi transferului"
ACUM 12 MINUTE
Liga
Isco a bătut deja palma cu viitorul club! Unde va evolua starul lui Real Madrid din ianuarie
ACUM O ORĂ