Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VIDEO | Gol fantastic reușit de Alphonso Davies pentru naționala Canadei, care visează la mondial

Nicu Savin

Publicat 14/10/2021 la 08:14 GMT+3

Alphonso Davies, a făcut un meci mare pentru naționala Canadei, care a învins Panama cu 4-1 în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar și a făcut un pas foarte important pentru calificare la turneul final. Starul lui Bayern Munchen a reușit un gol magnific, la capătul unei curse de 50 de metri.

Alphonso Davies

Credit imagine: Getty Images

Canada visează să joace din nou la un campionat mondial după o pauză de 36 de ani. Din zona CONCACAF (America de Nord și Centrală) se califică direct doar 3 echipe, iar a 4-a va juca un baraj, astfel bătălia pentru un loc în Qatar este foarte strânsă.
Canada a făcut însă un pas mare spre calificare, reușind să învingă în meci direct una dintre contracandidate, Panama. Partida s-a jucat la Toronto, iar oaspeții au deschis scorul încă din minutul 5, prin Rolando Blackburn. Canadienii au revenit în joc prin autogolul lui Murillo din minutul 28, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate.
În repriza secundă a ieșit la rampă Alphonso Davies, starul lui Bayern Munchen făcând 2-1 pentru Canada în minutul 66 la capătul unei curse excepționale.
Canadienii s-au dezlănțuit apoi și meciul s-a terminat 4-1, Tajon Buchanan (min.71) și Jonathan David (min.78), atacantul lui Lille, marcând ultimele 2 goluri ale partidei. În urma acestui succes, Canada a urcat pe locul 3 în unica grupă preliminară (8 echipe), depășind Panama cu 2 puncte.

Mexic și SUA, pași mare către calificarea la Campionatul Mondial din Qatar

Mexic și Statele Unite ale Americii ocupă primele 2 poziții în preliminariile din zona CONCACAF, cele 2 echipe obținând și ele victorii importante azi noapte. Mexicanii au învins cu 2-0 în deplasarea din El Salvador, prin golurile lui Hector Moreno (min.30) și Raul Jimenez (penalty - min.90+2).
SUA a fost condusă cu 1-0 acasă de Costa Rica, dar americanii au reușit să câștige în final cu 2-1, grație reușitei lui Serginho Dest (min.25) și a autogolului lui Moreira (min.66). Într-un alt meci desfășurat azi noapte în preliminariile mondialului de anul viitor, Jamaica s-a impus cu 2-0 în deplasarea din Honduras.
Clasament după 8 etape (din 14)
  • 1.Mexic - 14 puncte
  • 2.SUA - 11 puncte
  • 3.Canada - 10 puncte
  • 4.Panama - 8 puncte
  • 5.Costa Rica - 6 puncte
  • 6.Jamaica - 5 puncte
  • 7.El Salvador - 5 puncte
  • 8.Honduras - 3 puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo