Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentina, a 13-a echipă calificată la turneul final al Mondialului din Qatar! Recordul pe care îl va stabili Messi

Bianca Dumitru

Publicat 17/11/2021 la 08:08 GMT+2

Argentina a obținut noaptea trecută biletele pentru turneul final al Campionatului Mondial din 2022. Echipa lui Lionel Messi a remizat, scor 0-0, cu Brazilia, fiind neînvinsă în această campanie de calificare.

Lionel Messi (Argentina)

Credit imagine: Twitter

Argentina a devenit a 13-a echipă națională calificată la turneul final al Campionatului Mondial din 2022. Echipa lui Lionel Messi a remizat, noaptea trecută, scor 0-0, cu Brazilia, prima reprezentativă din America de Sud care a obținut biletele pentru Qatar, și a încheiat această campanie de calificare pe locul 2 al clasamentului, cu 29 de puncte.
Argentinienii au fost depășiți doar de Brazilia, care a acumulat 35 de puncte, dar au reușit o serie foarte bună de rezultate, fiind fără înfrângere, cu 8 victorii și 5 rezultate de egalitate.
Astfel, dubla campioană mondială a obținut calificarea la turneul final, pentru a 13-a oară consecutiv. Ediția de anul viitor a competiției va fi a cincea pentru Lionel Messi, care va deveni argentinianul cu cele mai multe apariții la Cupa Mondială, depășindu-i pe Javier Mascherano și Diego Armando Maradona.
Starul lui PSG a mai participat la edițiile din Germania 2006, Africa de Sud 2010, Brazilia 2014 și Rusia 2018.

Ce echipe s-au calificat deja la Campionatul Mondial din 2022

Până acum, 12 echipe naționale s-au calificat la turneul final din 2022, 10 din Europa și două din America de Sud, cărora li se adaugă țara gazdă, Qatar. Astfel, pe lângă Brazilia și Argentina, din Europa vor participa la cea de-a 22-a ediție a Cupei Mondiale Franța, Anglia, Germania, Elveția, Spania, Serbia, Belgia, Danemarca, Croația și Olanda.
Alte 12 echipe de pe continent se vor lupta în luna martie pentru cele 3 locuri rămase disponibile pe tabloul final al competiției supreme din fotbalul mondial. Printre acestea, se remarcă Portugalia și Italia, fosta și actuala campioană europeană. Meciurile de baraj vor avea loc la finalul lunii martie 2022. Primul tur este programat pe 24/25 martie, iar următorul pe 28/29 martie.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo