UPDATE / Cele două echipe și-au văzut mai mult de joc în repriza secundă, trecând peste intrările dure din prima repriză. Ecuadorienii au reușit să scoată un punct mare, golul egalizator fiind marcat de Felix Torres în minutul 76, în urma unei lovituri de colț.
Indiferent de celelalte rezultae din această noapte, Ecuador va rămâne pe locul 3 și păstrează șanse reale de a obține calificarea la Campionatul Mondial.
Cupa Mondială FIFA
Ronaldinho are două favorite pentru CM din Qatar! Ce selecționer l-a impresionat
11/04/2022 LA 10:59
Știrea inițială
Ecuador - Brazilia este prima partidă din această noapte care se dispută în preliminariile Mondialului din Qatar în America de Sud. Meciul are miză doar pentru ecuadorieni, deoarece naționala Selecao a obținut deja calificarea matematică.
Chiar și așa, brazilienii au început mai bine și Casemiro a deschis scorul în minutul 6, dar apoi meciul de la Quito a început să fie marcat de violențe. În minutul 15, Cunha a scăpat spre poarta adversă, iar portarul ecuadorian Alexander Dominguez a avut o ieșire disperată, lovindu-l pe atacantul lui Atletico Madrid cu talpa în gât.
După consultarea VAR, arbitrul i-a acordat cartonaș roșu lui Dominguez. Superioritatea numerică a brazilienilor a durat numai 5 minute, pentru că Emerson Royal a fost și el eliminat, pentru cumulul de cartonașe galbene (văzuse preimul avertisment în minutul 1).

Ecuador - Brazilia, partidă marcată de durități masive

Urmele loviturii primite de Cunha a creat o stare de frustrare în rândul brazilienilor, care au început să joace tot mai dur, iar în minutul 31 putea rămâne chiar în 9 oameni. Alisson a fost aproape să-l imite pe Dominguez, lovindu-l cu piciorul în cap pe Enner Valencia în urma unei degajări. Inițial, portarul lui Liverpool a văzut roșu direct, dar după consultarea VAR, centralul a decis să-i acorde doar galben, șansa goalkeeper-ului fiind că a lovit mai întâi mingea.
Pe finalul primei reprize, Raphinha și Militao au fost și ei avertizați, astfel că nu ar fi exclus să mai fie eliminări și în partea secundă.
Pentru Ecuador este esențial să scoată un rezultat pozitiv contra Braziliei. Naționala condusă de argentinianul Gustavo Alfaro este pe locul 3 în ierarhia din grupa preliminară unică din America de Sud, dar Uruguay, Chile, Peru, Bolivia sau Columbia nu au jucat deocamdată în această rundă și s-ar putea apropia.
După meciurile din această noapte, fiecare echipă va mai avea de disputat alte 5 partide, astfel că lupta va fi una palpitantă până la final. Brazilia și Argentina au obținut deja biletele pentru Qatar, astfel că mai rămân doar două locuri care duc direct la Mondial, locul 5 urmând a juca baraj cu o reprezentativă din altă confederație.
Cupa Mondială FIFA
Cine are cele mai mari șanse să devină golgheterul CM din Qatar! Mbappe, doar al treilea
04/04/2022 LA 07:07
World Cup Qualification CONMEBOL
Argentina, calificată la turneul final al CM din Qatar! Recordul pe care îl va stabili Messi în 2022
17/11/2021 LA 06:08