Articol scris de Bianca Dumitru
Meciul dintre Argentina și Chile a fost cu atât mai special cu cât, înaintea partidei, fotbaliștii din naționala lui Lionel Messi au participat, în apropierea stadionului, la dezvelirea unei statui dedicate lui Diego Armando Maradona, legendă a fotbalului, care s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
IERI LA 06:19
În plus, în startul partidei, fotbaliștii argentinieni au purtat tricouri speciale, toți având numărul 10 și o fotografie a lui Maradona pe piept, aducându-i astfel un omagiu lui D10S, în primul meci disputat de echipa națională după moartea sa.
Partida dintre Argentina și Chile s-a încheiat cu scorul de 1-1. Messi a deschis scorul în minutul 23 dintr-o lovitură de la 11 metri, iar după doar 13 minute Alexis Sanchez a restabilit egalitatea, dintr-o pasă a lui Medel.
La finalul meciului, Leo Messi a vorbit despre duelul cu Chile, spunând că i-a simțit prezența lui Maradona alături de echipă.
"A fost un meci special pentru că a fost primul fără Diego. Știm ce însemna naționala pentru el și știm că a fost prezent. Mai mult, partida a fost cu atât mai specială ținând cont de situația țării și a lumii, este o situație foarte dificilă pentru noi toți", a declarat Messi la finalul meciului.

Uruguay, doar o remiză cu Paraguay după o eroare a VAR

În primul meci al serii, Uruguay a obținut doar un rezultat de egalitate cu Paraguay, scor 0-0. Naționala "celestă" ar fi putut câștiga meciul, însă arbitrajul video s-a opus unei victorii. Jonathan Rodriguez a înscris un gol valabil în minutul 25, reușita fiindu-i anulată de centralul partidei, după consultarea VAR.
În cealaltă partidă de joi noapte, Columbia a trecut cu 3-0 de Peru, golurile fiind înscrise de Mina (40'), Uribe (49') și Luis Diaz (55'). Cele două echipe au încheiat meciul în 10 oameni, Trauco și Munoz fiind eliminați în minutele 45, respectiv 59.
Ultimul meci din a cincea etapă a preliminariilor Cupei Mondiale din Qatar le pune față în față pe Brazilia și Ecuador, în această noapte, de la ora 03:30. În acest moment, brazilienii sunt lideri ai clasamentului grupei de calificare, cu 12 puncte obținute după primele 4 etape. Argentina, neînvinsă în cele 5 meciuri deja disputate, ocupă locul 2, cu 11 puncte, podiumul fiind completat de Ecuador, cu 9 puncte.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51