UPDATE / Lionel Messi, căpitanul echipei argentiniene, a intervenit în discuția cu reprezentanții autorităților sanitare. Fotbalistul le-a reproșat brazilienilor că nu au venit să ia măsuri înainte de startul partidei, în condițiile în care delegația Argentinei se află în Brazilia de 3 zile.
Delegatul agenției braziliene de sănătate i-a răspuns imediat, spunându-i că deși aceasta nu a fost calea cea mai bună de a acționa, securitatea sănătății statului brazilian a fost pusă pe primul loc.
UPDATE / Selecționerul Argentinei a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat la meciul cu Brazilia.
Ligue 1
Messi, mină de aur pentru PSG! Cum au făcut parizienii 700 de milioane de € pe spatele starului
IERI LA 12:30
"Această situație mă întristează. Nu caut niciun vinovat. Chiar dacă s-a întâmplat sau nu ceva, nu era momentul pentru această intervenție. Meciul ar fi trebuit să fie o sărbătoare pentru toată lumea, pentru ca fanii să se bucure de cei mai buni jucători din lume.
Mi-aș dori ca oamenii din Argentina să înțeleagă că, în calitate de antrenor, eu trebuie să-mi apăr jucătorii. În niciun moment nu am fost anunțați că nu pot juca meciul. Noi am vrut să jucăm, fotbaliștii brazilieni la fel", a declarat Lionel Scaloni.

Partida dintre Brazilia și Argentina, contând pentru calificările la Cupa Mondială din 2022, a fost întreruptă în această seară, în minutul 7, din cauza reprezentanților autorităților sanitare, care au pătruns pe teren, acuzându-i pe 4 dintre jucătorii naționalei lui Lionel Scaloni că ar fi încălcat protocolul medical impus de pandemia de coronavirus.
Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovanni Lo Celso și Emiliano Buendia sunt cei patru fotbaliști aflați în atenția autorităților braziliene. Jucătorii sunt legitimați la cluburi din Anglia și nu ar fi avut voie să se afle la meci. Asta pentru că protocolul federal le impune o perioadă de carantină celor care au călătorit în ultimele 14 zile în țări printre care și Marea Britanie.
Potrivit Federației Argentiniene de Fotbal, cele 10 țări din CONMEBOL au încheiat un acord prin care fotbaliștii au voie să circule în cadrul bulei sanitare, putând astfel să participe la partidele din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.
Cu toate astea, autoritățile sanitare din Brazilia au precizat că "jucătorii respectivi, sosiți cu un zbor de la Caracas (Venezuela) la Guarulhos (aeroport din Sao Paulo), au declarat că nu au călătorit în niciuna din cele patru țări supuse restricțiilor în ultimele 14 zile. Ne-au parvenit, însă, informații neoficiale despre declarații pretins false făcute de acești călători". În acest moment, organizația responsabilă de anchetele epidemiologice din Sao Paulo efectuează verificări.
Ligue 1
La mulți ani, Lionel Messi! Fotbalist genial, colecționar de recorduri și un idol pentru miliarde
IERI LA 08:06
Ligue 1
Un an de la cea mai spectaculoasă campanie de transferuri din istorie. Ce s-a întâmplat la PSG?
19/06/2022 LA 04:51