România va întâlni Armenia, în deplasare, în runda a 3-a din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Meciul se va disputa mâine, de la ora 19:00, și va putea fi urmărit în format livetext pe eurosport.ro.
"Tricolorii" pregătiți de Mirel Rădoi au acumulat 3 puncte în primele două meciuri din grupa de calificare. În prima partidă, România a învins Macedonia de Nord, scor 3-2, iar în cea de-a doua a pierdut în fața Germaniei, scor 0-1.

Armenia - România, preliminarii CM 2022 | Rădoi a prefațat meciul de la Erevan: "Vrem posesia!"

Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
FRF, răspuns pentru Răzvan Marin după nemulţumirile mijlocaşului: "Îmi pare bine că este supărat"
09/09/2021 LA 17:47
Rădoi a prefațat duelul de la Erevan, asigurând că vor exista câteva schimbări în primul "11" față de meciul cu Germania. Selecționerul își dorește ca "tricolorii" să aibă posesia, lucru care nu s-a întâmplat în partida cu nemții:
"Va fi altă partitură cu Armenia, valoarea jucătorilor e alta față de meciul cu Germania. Am avut deja o ședință în care am clarificat lucrurile bune și cele rele făcute.
Nu vor semăna cele două meciuri. Noi nu încercăm să comparăm echipele. Vrem posesia, dar cât ne permit adversarele. Cu Germania am fi avut posesie doar dacă aveam o a doua minge", a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă.

Armenia - România, preliminarii CM 2022 | Rădoi, laude pentru selecționerul Camino

Rădoi a făcut o scurtă analiză a naționalei Armeniei, scoțând în evidență experiența selecționerului Joaquin Caparros Camino și faptul că vedeta Henrikh Mkhitaryan nu va juca împotriva României, din cauza unei accidentări:
"Antrenorul lor a început să antreneze când m-am născut eu. Încearcă să aibă posesie și am observat un plus când nu joacă vedeta lor, Mkhitaryan.
Atunci sunt mai agresivi. Chiar dacă nu fac pressing, au capacitatea de a plimba mingea dintr-o parte în alta. Spre exemplu, nu au forța irlandezilor, dar sunt mai iuți.", a mai declarat selecționerul României.

Armenia - România, preliminarii CM 2022 | Rădoi, mulțumit de rapoartele fizice ale jucătorilor săi

Mirel Rădoi a vorbit și despre progresul realizat de jucătorii României din punct de vedere al condiției fizice:
"Rapoartele fizice sunt mult mai bune decât în perioada septembrie-octombrie. Atunci era normal, jucătorii nu făcuseră pregătire, din cauza pandemiei.
Acum e normal să fie mult mai bine. Nu e o diferență foarte mare între ei. Asta poate pentru că au fost investiții făcute la departamentul medical, pentru o recuperare rapidă", a încheiat Mirel Rădoi.
Înaintea meciului de la Erevan, Armenia se află pe locul 2 în grupa J, cu 6 puncte din 6 posibile. Naționala lui Camino s-a impus mai întâi în fața lui Liechtenstein, scor 1-0, apoi a obținut o victorie răsunătoare cu Islanda, scor 2-0.

Clasamentul grupei J, înaintea meciului Armenia - România:

  • 1. Germania 6p
  • 2. Armenia 6p
  • 3. Macedonia de Nord 3p
  • 4. România 3p
  • 5. Islanda 0p
  • 6. Liechtenstein 0p
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14