Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România - Germania, CM 2022. Declarațiile selecționerului Mirel Rădoi înainte de marele meci

Vlad Dumitrescu

Actualizat 27/03/2021 la 13:49 GMT+2

Selecționerul Mirel Rădoi a susținut astăzi o conferință de presă înainte de meciul României cu Germania din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Mirel Rădoi pare că a adus un suflu nou la naționala României

Credit imagine: Eurosport

„Când vorbim de naționala Germaniei, aceste meciuri par ca unele amicale înainte de un turneu final. Chiar dacă are foarte multe momente pozitive în timpul unui joc, și Germania are probleme din punct de vedere al organizării defensive, lasă spații, va trebui ca noi să le speculăm. Cu siguranță vom fi mai mult decât un sparring partner.
Cred că suntem cu toții de acord că plecăm cu șansa a doua, dar în momentul în care începe jocul va trebui să fim pregătiți, vom trece prin momente de suferință, va trebui să suferim unii pentru ceilalți, cu siguranță fi altă partitură decât cu Macedonia de Nord, nu știu dacă vom putea să avem 50% posesie, deci în momentul în care o vom avea, va trebui să știm unde sunt vulnerabili, să putem accesa acele zone”, a afirmat Rădoi.
România va întâlni Germania duminică, 28 martie, de la ora 21:45 pe Național Arena.

România - Germania, CM 2022. Principalele declarații ale lui Mirel Rădoi

Despre finalul dificil din meciul cu Macedonia de Nord: „Nu putem ști dinainte cum vor reacționa jucătorii, noi încercăm să lucrăm la un protocol, să vedem care sunt semnalele pe care le putem transmite de pe bancă și care sunt jucătorii cărora le putem crește doza de responsabilitate, pentru a ieși din momentele grele. Nu aș vrea să enumăr aici foarte multe dintre lucrurile pe care le putem face, unele nu se regăsesc în felul în care vedem noi fotbalul. De exemplu, am sta la un fault, să ne „prefacem” că este un fault foarte tare și să câștigăm câteva secunde, să stea jucătorii pe jos. Dar noi nu gândim fotbalul așa, este deja unul dintre lucrurile care ar putea fi benefice pentru echipa națională, dar pe care nu le vreau”.
Despre sistemul de joc: „Pentru noi sistemul de joc inițial nu este la fel de important cum este cel din dinamica jocului, cum ne apărăm, în ce sistem facem pressing, care este zona în care creem densitate, câți jucători aducem la finalizare. Dacă am câștigat în 4-2-3-1 împotriva Macedoniei, nu putem spune că vom juca toate meciurile așa. Este important ce creem din acest sistem de joc, o mare parte din lucruri au funcționat cu Macedonia de Nord, când în zona 3 am reușit să facem un pressing destul de avansat, ultraofensiv, am reușit să blocăm zona centrală, astea sunt punctele pe care marjăm. Nu ține foarte mult de sistemul de joc inițial”
Despre accidentarea lui Florinel Coman: ”„Îmi pare rău de situația lui Florinel, am discutat zi de zi, medicul nostru a discutat cu cel de la FCSB în fiecare zi pentru a aflat dacă a avut probleme dinainte. Sper să nu fie foarte gravă problema lui, și nouă ne este greu pentru că nu ne putem baza pe un fotbalist foarte bun”.

România - Germania, CM 2022. Echipa probabilă a tricolorilor

Florin Niță - Ovidiu Popescu (Vasile Mogoș), Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Mario Camora - Răzvan Marin, Alexandru Crețu - Valentin Mihăilă, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi - George Pușcaș
România - Germania se joacă duminică, tot pe Arena Naţională, în timp ce Macedonia de Nord va evolua la Skopje în faţa Liechtensteinului, teoretic cea mai slabă echipă din grupă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo