Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România-Germania, preliminarii CM | Kimmich, întrebat dacă nemții se gândesc să boicoteze Mondialul

Cristian Mihală

Publicat 28/03/2021 la 14:29 GMT+3

România - Germania, preliminarii CM | Joshua Kimmich a vorbit despre posibilitatea ca nemții să boicoteze Mondialul din Qatar, după ce s-a descoperit că muncitorii care lucrează la construirea stadioanelor pentru turneul final sunt exploatați precum sclavii.

Joshua Kimmich (Germany)

Credit imagine: Imago

Din 2010, de când ţara arabă a câştigat competiţia pentru a fi gazda World Cup, zeci de mii de muncitori au migrat către Qatar. Dintre aceştia, mai mult de 6.500 au murit pe şantierele construcţiilor pentru competiţia ce va avea loc la anul. India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka sunt ţările cu cele mai multe victime.
Norvegia a fost prima ţară din Europa care a luat atitudine faţă de ce se întâmplă în Zona Golfului, în actualele preliminarii ale Mondialului atrăgând atenţia printr-un gest făcut la intonarea imnurilor. Nemții au preluat imediat protestul, însă, întrebat dacă se ia în calcul inclusiv boicotarea competiției, Joshua Kimmich, liderul Mannschaftului consideră că o astfel de măsură drastică ar fi trebuit să se discute înainte de startul preliminariilor.
"Cupa Mondială 2022 nu a fost programată anul acesta, ci acum mai mulți ani. Ar fi trebuit să ne gândim la boicot în acel moment. Acum trebuie să profităm de această ocazie pentru a educa oamenii. Dar problema nu se referă doar la fotbaliști, cu toții trebuie să lucrăm împreună pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple în lumea în care trăim", a spus Kimmich pentru footmercato.net, înainte de duelul cu România.
Germanii au preluat modelul norvegienilor în partida cu Islanda, scor 3-0, de la mijlocul acestei săptămâni. Ei au susținut drepturile omului, după ce s-au aflat detalii incredibile despre chinurile la care sunt supuși muncitorii care lucrează la crearea infrastructurii din Qatar.

România - Germania, preliminarii CM | Kimmich, poate cel mai important jucător al nemților

Kimmich este în vârful carierei! Ajuns la 26 de ani, el este unul dintre oamenii de bază ai echipei lui Hansi Flick. Kimmich s-a dezvoltat într-un jucător polivalent, adus în prim-plan de actualul antrenor al celor de la Manchester City, Pep Guardiola.
Născut la Rottweil, Kimmich a început fotbalul la academia celor de la Bosingen, de unde a plecat în 2007, la doar 12 ani, la academia lui Stuttgart. În 2013 s-a dus la RB Leipzig, cu care a promovat succesiv până în prima ligă germană. După promovarea în Bundesliga, Kimmich s-a întors la Stuttgart, la 1 iulie 2015 pentru 1.5 milioane de euro. Revenirea la Stuttgart a fost una de scurtă durată, după doar 24 de ore având sa fie cumpărat de Bayern Munchen pentru 8 milioane de euro.
După transferul la Bayern, cariera lui Kimmich și-a continuat ascensiunea. Deși a fost adus ca fundaș lateral, Pep Guardiola l-a jucat mijlocaș central, fiind impresionat de viteza de gândire a fazelor din partea lui Kimmich. A câștigat 15 trofee alături de bavarezi până acum, iar acest număr are toate șansele să crească.
Neamțul e jucător de bază de 4 sezoane la Bayern, iar de când a venit Hansi Flick, jocul său a crescut și mai mult. În cele 62 de meciuri jucate sub comanda lui Flick, Kimmich a reușit 10 goluri și 25 pase decisive, unul dintre cei mai creativi mijlocași ai momentului în fotbal. În acest sezon are 27 de meciuri în toate competițiile, marcând de 4 ori și oferind 13 assisturi.
Este un jucător senzațional, care este într-o continuă ascensiune. Jucând alături de jucători precum Robert Lewandowski, Thomas Muller, Arjen Robben, Franck Ribery sau Manuel Neuer, a avut doar de învățat, iar acum lipsa sa se simte în jocul bavarezilor. Deși nu a fost adus neapărat pentru postul de mijlocaș la creație, acesta s-a descurcat excelent acolo, reușind să îl facă uitat pe Bastian Schweinsteiger, plecat în 2015 la Manchester United.
România - Germania se joacă în această seară, de la 21:45, și va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo