Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România - Germania 0-1 LIVETEXT. Serge Gnabry a marcat unicul gol al partidei

Ion Alexandru

Actualizat 28/03/2021 la 23:40 GMT+3

Germania s-a impus cu 1-0 în fața României pe Arena Națională în a doua etapă a preliminariilor CM 2022.

România - Germania

Credit imagine: Eurosport

România - Germania 0-1 LIVETEXT

Min 54. O nouă ocazie Germania! Sane a trecut de Niță, cel care a ratat intercepția, însă germanul s-a întors iar mingea a fost interceptată de Ianis Hagi.
Min 50. Emre Can i-a pasat perfect lui Goretzka iar acesta trimite periculos spre poartă, dar Niță intervine decisiv din nou.
Min 46. A început repriza a doua!
Min 45. Ocazie România! Chiar înainte de pauză, tricolorii se trezesc. România a profitat de o pasă slabă a lui Goretzka, însă Neuer a avut o intervenție excelentă și a respins din fața lui Keșeru.
Min 32. Încă o ocazie pentru nemți! După o centrare excelentă, Gnabry a șutat slab iar Niță a respins.
Min 28. Nemții au pus stăpânire pe joc. O nouă ocazie a Germaniei. Gundogan a centrat în careu, Goretzka a trimis cu călcâiul la Sane iar acesta a trimis al Kimmich dar șutul său este blocat de Stanciu.
Min 16. GOL GERMANIA! Nemții au deschis scorul prin Serge Gnabry la o fază la care tricolorii au cerut offside. Reamintim că nu există VAR la acest meci.
Min 13. Prima mare ocazie a României! O pasă sublimă a lui Chiricheș depășește întreaga defensivă a nemților și ajunge la Mihăilă, cel care șutează însă peste poartă.
Min 10. Niță a avut intervenție salvatoare în fața lui Kai Havertz, în timă ce Keșeru a finalizat un atac periculos al României cu un șut peste poarta lui Neuer. Un început plin de ritm pentru această partidă.
Min 5. Germania domină clar primele minute ale partidei, iar Emre Can a șutat deja periculos de la marginea careului după doar patru minute.
Min 1. A început partida de la București!
România: 1. Niță – 4. Popescu, 6. Chiricheș, 3. Toșca, 22. Camora – 7. Stanciu, 18. Marin – 14. Hagi, 19. Tănase, 21. Mihăilă – 13. Keșeru
Germania: 1. Neuer - 13. Klostermann, 4. Ginter, 16. Rudiger, 23. Can - 21. Gundogan, 6. Kimmich, 8. Goretzka - 19. Sane, 20. Gnabry, 10. Havertz
România - Germania

România - Germania. Echipele de start

România - Germania

UPDATE. Cum arată vestiarul tricolorilor înainte de marele meci

UPDATE. Presa germană scrie că Low îl va ține pe bancă pe Neuer

Jurnaliștii de la Bild, citați de Gazeta Sporturilor, susțin că Joachim Low îl va ține pe bancă în această seară pe Manuel Neuer, titular la campioana Bayern Munchen. Asta pentru a-i oferi mai mult timp de joc al lui Ter Stegen, cel care s-a plâns anterior că joacă prea puțin la națională, în ciuda evoluțiilor excelente de la Barcelona.
Echipa probabilă a Germaniei: Ter Stegen - Klostermann, Ginter, Rudiger, Emre Can - Goretzka, Kimmich, Gundogan - Havertz, Gnabry, Sane

România - Germania, preliminariile CM. Regiunile din care provin elevii lui Rădoi

România - Germania, preliminariile CM. Cinci tricolori caută revanșa cu Germania

”Cinci dintre tricolorii lui Mirel Rădoi de astăzi au fost pe teren în semifinala U21 cu Germania din 2019. Pentru Radu, Nedelcearu, Man, Pușcaș, Hagi și Cicâldău, duelul cu nemții de diseară e și prilejul unei revanșe după 2-4 în penultimul act de la Europeanul de tineret. De la adversari, Klostermann, Tah și Neuhaus se află acum printre opțiunile lui Joachim Low!
Dacă mergem puțin mai departe înapoi în timp, ne amintim și de un dureros 0-8 încasat de tricolorii U21, cu Germania, în deplasare, toamna lui 2014. Partidă din preliminariile EURO 2015. La Magdeburg, pe teren au fost dintre tricolorii de azi Tănase, Crețu și Pușcaș. Iar pentru Germania, Emre Can și Younes, din lotul seniorilor de azi”, scrie FRF.
Articol inițial scris de Eduard Dimiean
Germania pornește clar favorită înaintea meciului de la București! Victoria României cu Macedonia de Nord a fost un rezultat al valorii individuale, din punct de vedere tactic și ca organizare in teren tricolorii au lăsat de dorit. Cele 3 puncte fost extrem de importante, însă, trebuie privit cu realism spre ce urmează iar Germania este o echipă completă care nu poate fi surprinsă nici prin entuziasm sau acțiuni individuale.
Nemții au demolat Islanda, pe lângă faptul că s-au aflat în controlul partidei timp de 90 de minute în care au reușit și o posesie de 82%, formația condusă de pe banca tehnică de Joachim Low a etalat o excelentă poziționare în teren, un sistem de joc bine organizat, circulație sublimă a balonului și polivalență la nivel individual.

România – Germania preliminariile CM | Joshua Kimmich și aportul fundașilor pe faza de tranziție ofensivă

România - Germania  | Preview tactic
Echipa de start a Germaniei în meciul cu Islanda: Neuer – Klostermann, Ginter, Rudiger, Emre Can – Goretzka, Kimmich, Gundogan – Havertz, Gnabry, Sane.
Germanii au folosit împotriva Islandei un sistem de joc 4-3-3 format din jucători polivalenți care au permis schimbarea dispozitivului tactic în timpul partidei. Joshua Kimmich, playmaker-ul lui Bayern Munchen, un dispatcher formidabil în fotbalul mondial, a asigurat neîncetat circulația balonului pe faza de tranziție ofensivă, susținut de Emre Can și Ginter în momentele în care nordicii au ales să se retragă în apărare pe două linii. Urcările lui Klostermann în flancul drept au permis lui Havertz și Gnabry, care deseori au făcut schimb de locuri, să atace concret la interior, nemții obținând astfel o superioritate de 4 v 3 în zona centrală a liniei de apărare adversă.
Combinațiile rapide și distanța dintre linia defensivă și cea mediană, din sistemul 4-4-2/ 4-4-1-1 folosit de Islanda, a fost exploatat cu ușurință de germani care prin trasee de joc executate într-o viteză superioară și plasament între linii au produs primele două goluri ale partidei.
România - Germania  | Preview tactic

România – Germania preliminariile CM | Jucătorii de la Bayern însuflețesc naționala Germaniei

Leroy Sane și Serge Gnabry traversează o creștere evidentă de formă după o perioadă mai puțin fastă și asta contează enorm și pentru selecționata Germaniei. Leroy Sane a fost excepțional în meciul cu Islanda din punct de vedere ofensiv, și-a depășit cu ușurință adversarul direct în viteză dar pe lângă rolul principal, acela ofensiv, jucătorul lui Bayern a fost eficient și pe fază defensivă dar și în momentele de pressing.
Fără să obții posesia în fața unei naționale de top, șansele de reușită sunt nule, Islanda s-a convins de asta în meciul direct. Chiar și atunci când au încercat să îl blocheze pe Kimmich, colegul său, Gundogan a apărut rapid la sprijin în timp ce restul coechipierilor se plasau între liniile adverse pentru a disloca defensiva nordică.
România - Germania  | Preview tactic
Germania poate oricând să schimbe direcția de atac, atât prin aportul mijlocașilor centrali cât și prind fundașii activi pe fază de construcție. Verticalizările sunt rapide, prin pase tăioase în adâncime, executate cu mare precizie și se adaugă unui permanent tipar tactic care favorizează superioritatea numerică în flancuri.

România – Germania preliminariile CM | Defensiva ermetică a nemților nu oferă spații de pătrundere adversarilor

România - Germania  | Preview tactic
Nemții nu au fost puși în dificultate în meciul cu Islanda, asta pentru că au știut cum să se organizeze iar în momentele în care au fost atacați au răspuns perfect. Au blocat cu exactitate culoarele de pasă și spațiile de pătrundere, au folosit un marcaj mixt, iar zona centrală din interiorul careului a fost securizată prin superioritate de 3v2. Indiferent pe ce flanc s-a desfășurat atacul Islandei, în partea opusă un jucător ofensiv a coborât pentru a evita ca o schimbare de direcție care să creeze superioritate adversarului.

România – Germania preliminariile CM | Nemții nu mai sunt dependenți de Toni Kroos

Fără Toni Kroos pe teren Germania a arătat un fotbal mai dinamic, cu o filieră mediană Kimmich-Goretzka funcțională, o dovadă că prima reprezentativă este alimentată și de valoarea jucătorilor cumulată cu standardele echipelor de club de la care provin.
Nemții au suferit o eliminare rușinoasă la ultima ediție de Cupă Mondială, însă, au învățat din ea și au reconstruit printr-o echipă care, momentan, arată perfect. Va fi o misiune aproape imposibilă pentru tricolori să obțină măcar un punct din această partidă, întâlnesc o echipă care este superioară la toate capitolele și funcționează după un sistem tactic clar, bine însușit.
Totuși chiar și pornind cu șansa a doua înaintea fluierului de start, partida cu Germania este una binevenită, un test care va arăta cu exactitate unde se află tricolorii în raport cu marile echipe ale continentului, o eventuală victorie fiind un pas imens spre primul turneu final de Cupă Mondială după o așteptare de 24 de ani.
Situația în grupa J
  • România - Macedonia de Nord 3-2
  • Germania - Islanda 3-0
  • Leichtenstein - Armenia 0-1
Duminică se vor juca următoarele partide: România - Germania, Armenia - Islanda și Macedonia de Nord - Leichtenstein. Confruntarea România - Germania va fi în format LiveText pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo