Una dintre cheile pentru care Liverpool a devenit cea mai bună echipă din lume stă în Klopp, un tehnician care a găsit transferurile perfecte, dar a și reușit să creeze un mecanism perfect pe Anfield.
Tehnicianul e cunoscut pentru atitudinea pozitivă pe care le-o transmite jucătorilor, dar este de părere că modul în care el se comportă nu poate fi comparat cu cel al lui Simeone. Neamțul e impresionat de modul în care, după atâția ani petrecuți la Atletico Madrid, tehnicianul argentinian reușește încă să păstreze aceeași pasiune ca la început. Aceasta e transmisă perfect jucătorilor, care sunt în stare să facă risipă de energie la orice meci pentru a își vedea obiectivul atins.
"Simeone este de 8 ani la Atletico Madrid și încă are aceeași energie ca la început, are aceeași emoție în timpul partidelor. WOW! Eu sunt abia la nivelul 4, el e la nivelul 12", a spus Klopp la conferința de presă.
Fotbal
Răzvan Burleanu a explicat motivele pentru care Edi Iordănescu a fost numit selecționerul României
ACUM O ORĂ
Liverpool are un record perfect cu Klopp în Europa: 10 duble eliminatorii și 10 calificări în turul următor. Cu toate acestea, o confruntare cu Atletico e teribil de dificilă, în condițiile în care "los colchoneros" se apără perfect și sunt letali pe contra-atac.
"Dacă e o echipă împotriva căreia trebuie să evoluezi mereu la potențial maxim pentru a o învinge, aceea e Atletico. Nu îți oferă niciun cadou. Pur și simplu nu îți oferă nimic, niciodată. Dacă muncești cât de mult poți, atunci ai o șansă împotriva lor. Altfel, vei fi eliminat, nu e niciun dubiu", a mai spus Klopp.

Klopp, "polițist de grădiniță"

Deși vine după doi ani aproape perfecți la cârma lui Liverpool, Klopp se consideră un "polițist de grădiniță" prin comparație cu Simeone. Acesta a avut aproape un deceniu pentru a-și pune în aplicare ideile la Atletico Madrid, tranformând clubul într-o mașinărie bine unsă. Toți jucătorii împărtășesc aceeași filosofie și interpretează perfect partitura dictată de Simeone, motiv pentru care au ajuns atât de departe în ultimii ani în Champions League.
"De aceea Atletico ajunge atât de des în fazele finale ale Champions League, joacă împreună de atât de mult timp. E adevărat, în ultima perioadă au schimbat niște jucători, dar au adus fotbaliști cu mare potențial. Sunt o adevărată mașinărie de fotbal. Dacă nu ești 100% concentrat, te vor surprinde cu siguranță pe contra-atac. Se apără perfect, dacă nu reușești să îți faci jocul obișnuit și să intri pe teren decis să o ataci pe Atletico, nici nu vei avea șut pe poarta lor", a concluzionat antrenorul "Reginei Europei".

Programul optimilor Ligii Campionilor

Marți, 18 februarie
Atletico Madrid - Liverpool
Dortmund - PSG
Miercuri, 19 februarie
Atalanta - Valencia
Tottenham - Leipzig
Marți, 25 februarie
Chelsea - Bayern
Napoli - Barcelona
Miercuri, 26 februarie
Lyon - Juventus
Real Madrid - Manchester City
Fotbal
Edi Iordănescu, primele reacții din postura de selecționer: "Am fost susținut de americani"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Final de sezon pentru Ianis Hagi! Mijlocașul, operat la ligamentele încrucișate
ACUM 2 ORE