Deși are doar 19 ani, Pedri a devenit de ceva timp o certitudine. A strâns în sezonul 2020/2021 73 de partide la intensitate maximă, la o vârstă extrem de fragedă. A fost jucătorul cu cele mai multe meciuri strânse în stagiunea precedentă, fiind urmat de Bruno Fernandes, playmaker-ul celor de la Manchester United, care a avut cu o partidă mai puțin jucată. Mijlocașul catalanilor a avut prestații excelente și s-a făcut remarcat atât la echipa de club, cât și pentru națională.
Pe langă meciurile de la Barcelona, "canarul" a fost o piesă importantă în echipa Spaniei care a ajuns până în semifinalele Campionatului European. De menționat faptul că "Furia Roja" a ajuns în prelungiri în toate cele 3 partide din fazele eliminatorii pe care le-a disputat, timp în care Pedri a fost mereu prezent pe teren. Eforturile sale au fost răsplătite la finalul turneului când a primit trofeul de "Cel mai bun tânăr jucător", fiind de asemenea inclus în echipa ideală EURO-2020.
Selecțiile sale pentru națională nu s-au oprit pentru că tânărul surpriză de la Euro a fost chemat să reprezinte Spania și la Jocurile Olimpice, unde a contribuit la medalia de argint obținută după o finală intensă, pierdută însă în fața Braziliei. Aceste eforturi au făcut din Pedri "Golden Boy 2021", dar au avut și un efect negativ asupra fostului junior al Barcelonei, care a avut o perioadă cu accidentări.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Acum, însă, s-a recuperat total și evoluează încântător pentru formația blaugrana, spre mulțumirea lui Xavi. Acesta a vorbit la superlativ despre tânărul mijlocaș, după victoria cu 4-1 de pe terenul Valenciei.
"Domină jocul cu ambele picioare, nu pierde mingea niciodată, este la superlativ tot ce face. Modul în care se mișcă pe teren, tempoul...este fantastic. E la un nivel incredibil și are doar 19 ani. E spectaculos, nu există talent mai mare in lume decat el. E minunat să îl ai în echipa ta, nu este un jucător normal", l-a gratulat Xavi pe Pedri după victoria cu Valencia.
CITEȘTE ȘI:
LIVERPOOL DEPINDE DOAR DE EA ÎN LUPTA PENTRU TITLU, ÎN PREMIER LEAGUE. KLOPP: "URMEAZĂ MECIUL SEZONULUI"

Xavi, încântat și de prestația lui Aubameyang, în Valencia - Barcelona 1-4

Tehnicianul catalanilor a avut cuvinte de laudă și pentru Aubameyang, fotbalist care a reușit aseară un hat-trick (în cele din urmă, și ultimul gol al partidei i-a fost atribuit, după finalul partidei, în urma reluărilor).
"Toată cariera sa a marcat goluri. Vine excelent în gaură și e letal. Este matur, inteligent, umil și pozitiv. Sunt încântat de el. Golurile de azi (n.r. duminică) îi vor da multă încredere", a mai spus Xavi.
În privința partidei propriu-zise cu Valencia, Xavi s-a declarat extrem de mulțumit de prima repriză. După pauză, jocul nu a mai funcționat așa cum și-ar fi dorit, dar echipa sa arătat în multe momente maturitate, lucru extrem de important în contextul în care formația blaugrana are foarte mulți tineri.
"Sunt foarte mulțumit și fericit. Nu am fost la fel de străluciți ca în unele momente împotriva lui Napoli, dar am fost eficienți. Am știut și să suferim. Am suferit în repriza secundă, dar ne-am păstrat calmul, luciditatea. Prima repriză a fost foarte bună, jocul acesta a fost foarte dificil. E un alt joc în deplasare de unde plecăm mulțumiți. Plecăm cu trei puncte excelente de pe un teren dificil", a concluzionat antrenorul catalanilor.
Barcelona rămâne pe locul 4 și pare favorită să câștige lupta cu Ateltico Madrid, Villarreal și Real Sociedad pentru ultima poziție de Champions League. Asta pentru că formația blaugrana vine după o perioadă de peste două luni în care nu a pierdut în campioant (ultima înfrângere a fost la începutul lui decembrie, cu Betis), dar și pentru că are un meci mai puțin disputat față de urmăritoare.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00