După ce recent a dezvăluit că și-ar dori să o antreneze pe Barca, Xavi a vorbit despre oamenii care l-au inspirat în noua sa carieră. Cruyff, Rijkaard și Van Gaal sunt 3 dintre antrenorii care au avut o influență uriașă asupra carierei sale de jucător. Alături de cele 3 legende ale fotbalului, Xavi a mai adăugat pe listă un nume din fotbalul modern, pe care spaniolul în consideră cel mai bun tehnician din lume: Pep Guardiola.
Într-un interviu oferit pentru site-ul lui Manchester City, Xavi a povestit cum l-au ajutat de-a lungul timpului sfaturile lui Guardiola, alături de care a lucrat pe Camp Nou, în perioada 2008-2012.
"Vorbim des, avem o relație foarte bună. Vara trecută ne-am întâlnit și am luat masa împreună. Pentru mine, Pep este cel mai bun antrenor din lume, la ora actuală. Mă ajută cu sfaturi în continuare. Orice îndrumare din partea lui este binevenită. Nu am avut vreun dubiu în momentul în care Pep a sosit pe banca Barcelonei. Știam că o să aibă succes. Primul sezon a fost mai dificil, până s-a adaptat. Oricine are nevoie de puțin timp ca să se obișnuiască cu un nou stil.", a spus Xavi, pentru site-ul lui Manchester City.
Premier League
Un coechipier îl dă de gol pe Mane! Când va pleca de la Liverpool
17/04/2020 LA 14:20

Xavi își dorește să revină pe Camp Nou

Xavi și-a început cariera de antrenor la Al Sadd, echipa din Qatar pentru care a evoluat ultima oară ca jucător. Fostul internațional spaniol a câștigat deja primul său trofeu ca manager și este optimist în ceea ce privește o revenire pe Camp Nou, din postura de tehnician.
Recent, fostul internațional a vorbit despre primele transferuri pe care le-ar realiza pe banca Barcei. Unul dintre jucătorii doriți este Neymar, dorint intens și de actuala conducere a catalanilor.
În prezent, Quique Setien se află pe banca Barcei. Acesta a fost numit la începutul anului, după ce Ernesto Valverde a fost demis de conducerea catalanilor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Rafa Benitez nu este de acord cu comparațiile între echipa sa de la Liverpool și cea din prezent
ACUM O ORĂ
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
ACUM O ORĂ