În vârstă de 39 de ani, Zlatan Ibrahimovic surprinde în continuare în Serie A cu nivelul de joc foarte ridicat. De altfel, starul suedez din echipa lui Pioli este pe locul 3 în topul marcatorilor din Serie A în acest sezon, cu 10 goluri înscrise. Singurii care îl întrec sunt Lukaku (Inter, 11 goluri) și Cristiano Ronaldo (Juventus, 12 goluri). Chiar în prag de Sărbători, într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera’s Sette (7), Ibra a oferit o declarație savuroasă.
Starul suedez are pe contul oficial de Instagram aproape 50 de milioane de urmăritori, fapt pentru care, spune el, merită să se mândrească: "Ei cred, nu mă urmăresc. Eu nu îi caut pe ei, ei cred în mine. Ei mă vor, asta e diferența, nu am milioane de urmăritori, ci milioane de credincioși", a explicat suedezul în stilul caracteristic. Fără Ibra pe teren, Milan ar fi avut o misiune grea în campionatul Italiei, dar iată că trupa lui Pioli încheie anul 2020 pe primul loc în clasament.

Zlatan Ibrahimovic, "zeul" de pe San Siro

Premier League
Ibrahimovic și Ronaldo și-au "dat mâna". Cum a ajuns Manchester United "un club mic"
15/11/2022 LA 08:08
Revenirea lui Zlatan pe San Siro iarna trecută a avut un efect extrem de important pentru AC Milan. Mentalitatea lui de campion le-a oferit colegilor de echipă o perspectivă clară, aceea în care victoria este singura opțiune pe care o pot lua în considerare. Ibra este de acord și spune că mereu are ceva de demonstrat, chiar dacă este un "monstru sacru" al fotbalului: "Sunt mereu flămând, mereu trebuie să demonstrez. Ce am realizat, nu mai contează. Doar titlul contează, ăsta e obiectivul", a spus Zlatan pentru aceeași sursă.
Vorbind despre responsabilitatea pe care o are la echipă, discursul lui Zlatan Ibrahimovic s-a schimbat brusc într-unul foarte serios. Când a fost întrebat dacă își poate vizita des familia, Ibra a spus că nici nu se pune problema de așa ceva, asta pentru că la Milan, el are 25 de "copii", colegii lui de echipă, care-l privesc cu mult respect. "Și ei sunt fii tăi", i-a spus Pioli, iar Zlatan nu a dezamăgit. Pentru Milan, Ibra este antrenorul din teren, liderul care unește echipa în jurul lui și care are grijă în permanență ca lucrurile să meargă așa cum vrea el.
Fotbal
Ibrahimovic îl laudă pe Haaland, dar îl sfătuiește să aibă grijă în relația cu Pep Guardiola
04/11/2022 LA 11:06
Fotbal
Ibrahimovic l-a criticat pe Mbappe pentru atitudinea arătată după ce a semnat prelungirea cu PSG
03/11/2022 LA 09:03