În vârstă de 39 de ani, Zlatan Ibrahimovic surprinde în continuare în Serie A cu nivelul de joc foarte ridicat. De altfel, starul suedez din echipa lui Pioli este pe locul 3 în topul marcatorilor din Serie A în acest sezon, cu 10 goluri înscrise. Singurii care îl întrec sunt Lukaku (Inter, 11 goluri) și Cristiano Ronaldo (Juventus, 12 goluri). Chiar în prag de Sărbători, într-un interviu acordat pentru Corriere della Sera’s Sette (7), Ibra a oferit o declarație savuroasă.

Starul suedez are pe contul oficial de Instagram aproape 50 de milioane de urmăritori, fapt pentru care, spune el, merită să se mândrească: "Ei cred, nu mă urmăresc. Eu nu îi caut pe ei, ei cred în mine. Ei mă vor, asta e diferența, nu am milioane de urmăritori, ci milioane de credincioși", a explicat suedezul în stilul caracteristic. Fără Ibra pe teren, Milan ar fi avut o misiune grea în campionatul Italiei, dar iată că trupa lui Pioli încheie anul 2020 pe primul loc în clasament.

Fotbal
Ibrahimovic, antrenament fabulos la revenirea în lotul lui AC Milan! Cum și-a uimit Ibra colegii
10/01/2021 LA 10:18

Zlatan Ibrahimovic, "zeul" de pe San Siro

Revenirea lui Zlatan pe San Siro iarna trecută a avut un efect extrem de important pentru AC Milan. Mentalitatea lui de campion le-a oferit colegilor de echipă o perspectivă clară, aceea în care victoria este singura opțiune pe care o pot lua în considerare. Ibra este de acord și spune că mereu are ceva de demonstrat, chiar dacă este un "monstru sacru" al fotbalului: "Sunt mereu flămând, mereu trebuie să demonstrez. Ce am realizat, nu mai contează. Doar titlul contează, ăsta e obiectivul", a spus Zlatan pentru aceeași sursă.

Vorbind despre responsabilitatea pe care o are la echipă, discursul lui Zlatan Ibrahimovic s-a schimbat brusc într-unul foarte serios. Când a fost întrebat dacă își poate vizita des familia, Ibra a spus că nici nu se pune problema de așa ceva, asta pentru că la Milan, el are 25 de "copii", colegii lui de echipă, care-l privesc cu mult respect. "Și ei sunt fii tăi", i-a spus Pioli, iar Zlatan nu a dezamăgit. Pentru Milan, Ibra este antrenorul din teren, liderul care unește echipa în jurul lui și care are grijă în permanență ca lucrurile să meargă așa cum vrea el.

Serie A
Zlatan lasă fotbalul pentru muzică! Suedezul va fi prezentator la celebrul festival de la San Remo
09/01/2021 LA 18:29
Serie A
Zlatan Ibrahimovic încă impresionează, dar Milan a pus deja ochii pe un alt atacant de clasă
08/01/2021 LA 15:23