Pe 14 februarie, campioana en-titre din Premier League a primit o interdicție pentru următoarele 2 sezoane din Champions League și o amendă de 30 milioane de euro, din cauza nerespectării fairplay-ului financiar în perioada 2012-2016
Imediat după decizia luată de UEFA, oficialii lui City au făcut apel la TAS pentru a întoarce decizia. Potrivit Sky Sports, așteptarea clubului de pe Etihad va lua sfârșit la începutul lunii iunie, când "cetățenii" vor afla dacă vor putea evolua sau nu în sezonul viitor de Champions League.
Inițial, decizia trebuia anunțată încă din această lună, însă pandemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap celor de la TAS.
Romanian Liga I
Balaj a explicat scandările oribile de la petrecerea de titlu a CFR-ului! Cum l-a apărat pe Petrescu
ACUM 5 ORE

Cum a încălcat City fairplay-ul financiar

Manchester City a fost acuzată de UEFA pentru "încălcarea Regulamentului UEFA de licenţiere a cluburilor şi de fairplay financiar". Mai precis, clubul pregătit de Pep Guardiola a falsificat veniturile încasate din sponsorizările companiei Etihad, pentru a se încadra în fairplay-ul financiar stabilit de forul european.
Documentele și email-urile doveditoare, publicate de cotidianul german Der Spiegel în 2018, arată cum Sheikh Mansour bin Zayed, patronul lui Manchester City, falsifica proveniența unei părți uriașe din bugetul încasat de club de pe urma sponsorizărilor.
Conform documentelor publicate, în sezonul 2015/2016, numai 8 milioane de lire au provenit din compania Etihad, restul veniturilor de 59,5 milioane de lire venind din propria avere a lui Mansour, generată de Abu Dhabi United Group.

Cum va afecta decizia TAS situația din Premier League

Înainte de întreruperea sezonului din cauza pandemiei, Manchester City se afla pe locul secund în Premier League, la 25 de puncte în spatele lui Liverpool. În același timp, formația lui Guardiola se luptă și pentru un loc în sferturile Champions League cu Real Madrid, pe care a învins-o cu 2-1 în turul de pe Santiago Bernabeu.
În cazul în care City nu va câștiga apelul de la TAS, echipa clasată pe locul 5 la finalul sezonului din Premier League va obține accesul în grupele Champions League. În prezent, Manchester United este formația aflată pe poziția respectivă, fiind urmată de Wolves și Sheffield.
Sezonul actual din Premier League ar trebui să fie reluat în luna iunie, în timp ce meciurile din Champions League și Europa League se vor disputa, cel mai probabil, în august.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Europa League
Ianis Hagi a recunoscut că e frustrat că nu poate juca în finala Europa League! Mesajul românului
ACUM 5 ORE
Ligue 1
Dovada clară că Mbappe va pleca de la PSG! Decizia de ultimă oră luată de conducerea parizienilor
ACUM 6 ORE