Zlatan Ibrahimovic împlinește astăzi 40 de ani. Fotbalistul suedez este unul dintre cei mai emblematici jucători ai ultimilor ani, acesta fiind un atacant veritabil pentru fiecare club pe la care a trecut, dar și un adevărat personaj atunci când este în afara terenului.
Debutând la Malmo în 1999, Zlatan a ajuns în 2001 la Ajax, acolo unde a devenit unul dintre cei mai interesanți și promițători atacanți ai Europei. Apoi au urmat perioade la mai multe echipe de top din Europa, reușind de fiecare dată să impresioneze prin golurile sale. De-a lungul carierei, Zlatan a trecut pe la Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain sau LA Galaxy.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 8-a din Premier League
ACUM UN MINUT
Suedezul are în total 565 de goluri în 954 de partide la echipele de club sau la naționala Suediei, acesta reușind să înscrie câte un gol la 1,68 de partide. La numărul de goluri, doar Cristiano Ronaldo (790) și Lionel Messi (752) se află în fața sa, în timp ce ocupantul locului 4, Robert Lewandowski (544), se apropie cu pași repezi. De asemenea, Zlatan a reușit 16 hattrick-uri la echipele de club, alte 4 fiind reușite la echipa națională.
Pe lângă performanțele reușite pe terenul de fotbalul, numele său a fost introdus în dicționarul suedez în anul 2013. "Zlatanera" în suedeză înseamnă "să domini sau să fii cel mai bun la ceva".

Ibrahimovic nu va merge la națională, după ce inițial fusese convocat

Zilele trecute, Zlatan Ibrahimovic făcea parte din lotul Suediei convocat pentru meciurile contra reprezentativelor din Kosovo și Grecia din luna octombrie din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial de fotbal din 2022 din Qatar.
Ibrahimovic a revenit la mijlocul lunii septembrie în Serie A, după accidentarea suferită la finalul sezonului trecut care l-a forțat să rateze Campionatul European din această vară. Revenit în partida cu Lazio, câștigată de milanezi cu 2-0, Zlatan a marcat în minutul 67, la doar 7 minute de la introducerea sa pe teren, acesta fiind și singurul meci pe care l-a disputat în acest sezon.
Convocat la echipa națională pentru meciurile din această lună, Zlatan nu va onora convocarea din cauza accidentării la tendonul lui Ahile. Momentan, nu se știe cât va mai lipsi atacantul suedez, prioritatea numărul 1 fiind recuperarea completă, înainte de revenirea acestuia pe teren.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Premier League
Un star al lui City, hotărât să plece de pe Etihad! Guardiola e vehement: îl lasă să plece doar aici
ACUM 9 MINUTE
Premier League
Ion Alexandru vă prezintă echipa etapei a 8-a din Premier League
ACUM 11 MINUTE