articol de Alex Ivan

Mino Raiola: ”El reprezintă 90% din acea echipă”

Agentul lui Zlatan Ibrahimovic, Mino Raiola, are numai cuvinte de laudă la adresa clientului său.
Romanian Liga I
Peluza Cătălin Hîldan a anunțat prima pentru Dinamo, la jocul de baraj cu U Cluj
ACUM 4 ORE
“Nu-l voi lăsa să-și pună capăt carierei. Va fi scos de pe teren doar cu targa. Poate continua să joace și până la 50 de ani, dar el vrea să o facă doar la cel mai înalt nivel. A resuscitat-o pe Milan. Ibra reprezintă 90% din acea echipă”, a spus Mino Raiola despre atacantul suedez.
“Își cunoaște corpul foarte bine, a devenit mult mai extrem în acest departament. Poate lucra sub comanda oricărui preparator fizic, însă este propriul lui antrenor de fitness”, a adăugat Raiola.
https://i.eurosport.com/2020/12/08/2951561.jpg

Un adversar ce impune respect

Apărătorul olandez al celor de la Udinese, Bram Nuytinck, a subliniat și el importanța lui Ibrahimovic în angrenajul lui AC Milan. Milan este Zlatan. Echipa a fost incomparabilă de la revenirea sa. Acum, Milan are ceva cu adevărat special. Putere, calitate, tehnică și prezență. Încă preia baloane aflate la doi metri în aer folosindu-și piciorul, de parcă acest lucru nu ar reprezenta nimic special”, a afirmat Nuytinck. Milan s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Udinese la începutul lunii octombrie. Atunci, Ibrahimovic a reușit golul decisiv în minutele de final printr-o execuție acrobatică de excepție.
A fost la fel de dificil să joc împotriva lui precum mi-a fost și în celelalte rânduri când m-am întâlnit cu el (în 2013 și 2017). În mod normal, te forțezi ca să câștigi duelurile unu versus unu. Nu poți face asta și cu Ibrahimovic, care se folosește de corpul tău și câștigă balonul. Când a înscris golul victorie împotriva noastră, am putut auzi cum striga ‘nu juca înapoi, am nevoie de minge aici’. Toți jucătorii îl ascultă. El a impus acest respect prin performanțele sale, motivarea și fizicul său impresionant”, a completat fundașul lui Udinese.
https://i.eurosport.com/2020/11/23/2941942.jpg

O mașinărie de fotbal și performanță

Jorgen Becke, preparatorul fizic al suedezului de la prima sa echipă, Malmo, a afirmat că Ibra era mult mai leneș în acele vremuri. Cu toate acestea, la doar 18 ani, el își depășea toți coechipierii mulțumită mușchilor săi impresionați și abilităților desăvârșite de atlet. De-a lungul anilor, Ibrahimovic s-a dedicat enorm și a devenit obsedat de antrenamente.
“Îmi place să sufăr la antrenamentele mele. Trebuie să fie grele, preferabil în fiecare zi. Este ca și cum ai conduce o mașină rapidă. Nu vrea să se oprească, își dorește să meargă și mai repede. Această presiune vine doar din partea mea și a nimănui altcineva. Când nu reușesc să ating ceea ce mi-am propus, mă dezamăgesc. Tot ceea ce fac trebuie să fie perfect”, spunea Ibrahimovic pentru ziarul suedez Dagens Nyheter.
Mino Raiola a dezvăluit un episod ce scoate în evidență dorința înflăcărată de performanță a lui Ibrahimovic. Suedezul și-a invitat un coleg la un tur cu elicopterul, după ce disputaseră un meci în seara precedentă. Deși acel coechipier a afirmat nu va întârzia la decolare, Zlatan i-a cerut să vină cu două ore mai devreme de începere călătoriei. “În primele două ore ne vom antrena”, i-a transmis acesta colegului său.
https://i.eurosport.com/2020/09/01/2876003.jpg

Un model pentru cei tineri

Acest devotament al suedezului are o influență excelentă asupra coechipierilor săi mai tineri, este de părere legendarul Ruud Gullit.
“Ceilalți nu vor să fie lăsați în urmă când el este în față. De aceea sosirea sa la Milan a fost atât de importantă. Am fost crescut de către Martin Haar la Harlem, de către Johan Cruyff și Van Hanegen la Feyernoord. Nu mai există astfel de lideri în zilele noastre”, a spus legendarul mijlocaș olandez.

O personalitate puternică

Zlatan este recunoscut pentru ego-ul său imens. Afirmațiile sale din spațiul public scot în evidență faptul că încrederea de sine este la cele mai înalte cote în cazul lui Ibrahimovic. În 2020, suedezul s-a auto-comparat pe rețelele de socializare cu un rechin (o singură dată), cu un leu ( de cinci ori) și cu Dumnezeu (de 10 ori). Astfel de manifestări nu îl reprezintă pe adevăratul Zlatan, afirmă Mino Raiola.
“Are control asupra la tot ceea ce face. Încearcă să se provoace de unul singur cu aceste afirmații. Este inimaginabil de critic cu propria persoană. Eșecul nu îl reprezintă, îl va înnebuni. Nu vrea să joace bine doar o singură dată, trebuie să o facă tot timpul”, a spus Raiola.
Ruud Gullit este de aceeași părere cu agentul jucătorului și nu îl consideră deloc arogant pe Zlatan Ibrahimovic.
“Nu este arogant deloc. Este un tip foarte de treabă și prietenos. Pe teren, este un fenomen, un monstru. Înțeleg că vrea să continue să joace fotbal. Este cel mai bun lucru pe care a-i putea să-l faci, dacă corpul încă îți permite. Stres? Zlatan nu are niciun stres. El doar devine mai bun”, a afirmat Gullit.
https://i.eurosport.com/2020/08/02/2858837.jpg

Joacă la cele mai înalte standarde

Mino Raiola a mai adăugat că lui Zlatan i-a lipsit în MLS dorința colectivului pentru performanță.
“Își dorea să trăiască în Los Angeles cu familia sa, dar a avut parte de dificultăți acolo. Nu își doreau să facă performanță la fel de mult precum voia el. Chiar dacă doar se joacă pe calculator, Zlatan trebuie să câștige”, a subliniat Raiola.
Gullit, care a lucrat într-o perioadă la LA Galaxy, consideră că este complicat să faci alcătuiești o echipă puternică în MLS. “Câțiva jucători au capacitatea să progreseze, dar ceilalți se plafonează. Asta îți oferă prea multe diferențe între nivelurile de calitate”, a afirmat olandezul.
Ibrahimovic acceptă să rămână doar la echipele ce îi creează mediul necesar pentru performanță. Mino Raiola susține că Zlatan este liderul ce își poartă formația pe noi culmi.
“Unde era Paris Saint Germain înainte de venirea sa? Unde era Milan? Zlatan a setat standardele acestor cluburi, iar ele vor beneficia de asta pe termen lung”, a completat impresarul.
Zlatan Ibrahimovic este, cu siguranță, una dintre cele mai importante personalități din istoria recentă a fotbalului. Dacă suedezul va readuce titlul pe San Siro după 10 ani de pauză, acest lucru va reprezenta cea mai importantă performanță a lui la nivel de cluburi, ținând cont de regresul milanezilor din ultimii ani.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova – Farul 4-1. Antrenament reușit pentru olteni înainte de barajul pentru Europa
ACUM 4 ORE
Fotbal
Dybala, la mare căutare. Un club de top din Premier League s-a întâlnit cu agenții jucătorului
ACUM 7 ORE