Larisa Iordache a decis să pună capăt unei cariere începute acum 20 de ani. Chinuită de accidentări în ultimii ani, sportiva de 25 de ani a considerat că este momentul să spună stop sportului de performanță, lăsând în urmă o cariere impresionantă, presărată cu o multitudine de medalii naționale, europene, mondiale sau chiar olimpice.
Într-o perioadă în care gimanstica românească a fost în plin declin, Larisa a reușit să țină steagul sus și să performeze la cel mai înalt nivel. Lumea gimnasticii și a sportului în general nu a rămas indiferentă la anunțul retragerii sale, iar unul dintre mesajele care au ieșit în evidență a fost cel transmis de Nadia Comăneci.
"Felicitări, Larisa Iordache, pentru incredibila ta carieră și pentru persoana minunată care ești azi. Îți doresc mult succes în noul capitol al vieții tale. Ai fost și vei rămâne o inspirație pentru noua generație de gimnaste. Mulțumim, dragă Larisa", a scris Nadia pe contul personal de Instagram.
Gimnastică artistică
Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din activitate! Anunțul emoționant al marii campioane
16/12/2021 LA 19:46

LARISA IORDACHE LASĂ ÎN URMĂ O CARIERĂ IMPRESIONANTĂ

Larisa Iordache a fost una dintre cele mai bune gimnaste ale României din ultimii ani. Născută în București într-o familie de sportivi (mama ei a făcut handbal, iar tatăl fotbal), Larisa a început gimanstica la clubul Dinamo, la vârsta de 5 ani. La numai 8 ani, aceasta a obținut prima sa medalie la campionatele naționale de cadeți, anunțând încă de pe atunci că va deveni o mare gimanstă.
În 2008 a fost selectată la lotul național de junioare, iar de acolo până la atingerea marii performanțe nu a mai fost decât un pas. În 2010, Larisa a făcut cunoștință cu marile concursuri, participând la Campionatul European de la Birmingham, unde a câștigat medalia de argint cu echipa, dar a luat și un bronz la individual compus, un argint la bârnă și un aur la sol.
Larisa devenise deja o certitudine în gimanstica românească și de atunci au urmat alte competiții de la care s-a întors cu salba plină de medalii. Poate cea mai prețioasă este cea de bronz, obținută cu echipa la Jocurile Olimpice de la Londra (2012).
În 2014, Larisa a fost aproape de a deveni campioană mondială, dar a trebuit să se mulțumească cu argintul atât la individual compus, cât și la sol. În total, Larisa Iordache a adunat 21 de medalii europene, mondiale și olimpice, dintre care 7 de aur (toate la Campionatele Europene).
În ultimii ani, Larisa a fost chinuită de mai multe accidentări care au dus-o prea des în sala de operații. Chiar și așa, sportiva noastră a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O medalie olimpică individuală ar fi însemnat o ieșire din scenă ideală, dar fizicul i-a jucat din nou feste. Calificată în finala de la bârnă, Larisa nu a putut lua startul , durerile fiind prea mari pentru a putea concura.
Așadar, Larisa Iordache a tras cortina peste o carieră fantastică și chiar dacă nu e loc de privit în urmă, cu siguranță putem afirma că gimnasta ar fi putut atinge culmi și mai înalte dacă nu ar fi fost trasă în jos de gravele accidentări care i-au marcat cariera.
Gimnastică artistică
Larisa Iordache, emoționată înainte de operația la gleznă! Ce a postat de pe patul de spital
03/12/2021 LA 08:09
Gimnastică artistică
Larisa Iordache, nevoită să se opereze! Anunțul îngrijorător al antrenorului gimnastei
19/11/2021 LA 08:41