Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din gimnastică la vârsta de 25 de ani. Chinuită de accidentări în ultimii ani, marea campioană a decis că este momentul să-și încheie activitatea sportivă.
Larisa a făcut anunțul prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook
"Cazi , dar te ridici!
Gimnastică artistică
De la campioană la campioană! Nadia Comăneci, mesaj special după retragerea Larisei Iordache
17/12/2021 LA 17:17
Azi ești nimeni, însă mâine ești campionul lumii. Totul este o alegere, o alegere de a fi cel mai bun pentru tine și pentru sufletul tău.
Asta am învățat în cei 20 de ani pe care i-am petrecut în sala de gimnastică. Azi închei acest capitol frumos din viața mea.
Mă simt împacată și mulțumită cu alegrea pe care am făcut-o! Este timpul pentru o viață normală și un pic mai liniștită.
Am pus cipicii de o parte, costumul în dulap și tot ce am trăit până acum, într-un sertar micuț acolo în inima și mintea mea. Aș vrea să spun multe însă nu imi pot aduna cuvintele pentru o singură postare.
Vreau să știți că vă apreciez pe voi, cei ce mă urmariți cu drag, îmi scrieți și îmi transmiteți gânduri pozitive.
Și vreau să mulțumesc persoanelor ce chiar mi-au dorit binele măcar o dată în acești 20 de ani de când am început gimnastica!
Un nou capitol este gata să înceapă odată cu noul an!
Iubire pentru toată lumea", a fost mesajul Larisei.

Larisa Iordache lasă în urmă o carieră fabuloasă

Larisa Iordache a fost una dintre cele mai bune gimnaste ale României din ultimii ani. Într-o perioadă de declin continuu al acestui sport în țara noastră, Larisa a continuat să țină steagul sus, obținând performanțe deosebite la marile competiții.
Nsăcută în București într-o familie de sportivi (mama ei a făcut handbal, iar tatăl fotbal), Larisa a început gimanstica la clubul Dinamo, la vârsta de 5 ani. La numai 8 ani, aceasta a obținut prima sa medalie la campionatele naționale de cadeți, anunțând încă de pe atunci că va deveni o mare gimanstă.
În 2008 a fost selectată la lotul național de junioare, iar de acolo până la atingerea marii performanțe nu a mai fost decât un pas. În 2010, Larisa a făcut cunoștință cu marile concursuri, participând la Campionatul Euriopean de la Birmingham, unde a câștigat medalia de argint cu echipa, dar a luat și un bronz la individual compus, un argint la bârnă și un aur la sol.
Larisa devenise deja o certitudine în gimanstica românească și de atunci au urmat alte competiții de la care s-a întors cu salba plină de medalii. Poate cea mai prețioasă este cea de bronz, obținută cu echipa la Jocurile Olimpice de la Londra (2012).
În 2014, Larisa a fost aproape de a deveni campioană mondială, dar a trebuit să se mulțumească cu argintul atât la individual compus, cât și la sol. În total, Larisa Iordache a adunat 21 de medalii europene, mondiale și olimpice, dintre care 7 de aur (toate la Campionatele Europene).
În ultimii ani, Larisa a fost chinuită de mai multe accidentări care au dus-o prea des în sala de operații. Chiar și așa, sportiva noastră a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo. O medalie olimpică individuală ar fi însemnat o ieșire din scenă ideală, dar fizicul i-a jucat din nou feste. Calificată în finala de la bârnă, Larisa nu a putut lua startul , durerile fiind prea mari pentru a putea concura.
Așadar, Larisa Iordache a tras cortina peste o carieră fantastică și chiar dacă nu e loc de privit în urmă, cu siguranță putem afirma că gimnasta ar fi putut atinge culmi și mai înalte dacă nu ar fi fost trasă în jos de gravele accidentări care i-au marcat cariera.
Gimnastică artistică
Larisa Iordache, emoționată înainte de operația la gleznă! Ce a postat de pe patul de spital
03/12/2021 LA 08:09
Gimnastică artistică
Larisa Iordache, nevoită să se opereze! Anunțul îngrijorător al antrenorului gimnastei
19/11/2021 LA 08:41