Campionatele Mondiale de gimnastică artistică se desfășoară în aceste zile la Kitakyushu (Japonia) și a marcat ultima mare competiție pentru Marian Drăgulescu. Un sportiv uriaș al României în ultimele două decenii.
În calificările în sărituri, sportivul s-a clasat pe locul 15, astfel că nu a prins finala din acest weekend. Dar acest rezultat nu-i afectează cu nimic palmaresul impresionant.

Marian Drăgulescu a terminat cariera cu 31 de medalii

Gimnastică artistică
Simona Amânar, despre Nadia Comăneci: "Am cunoscut omul Nadia, modest, cu simțul umorului"
12/11/2022 LA 13:21
Marian Drăgulescu este cel mai titrat gimnast român, cu 31 de medalii la toate competițiile majore de seniori. Dintre acestea, 8 reprezintă titluri mondiale și ale 10 titluri europene! Gimnastul român s-a retras din activitate după 22 de ani de performanță, dar a anunțat că va rămâne în fenomen.
Între timp, a fost decernat și primul titlul mondial la masculin. Azi a fost programată finala la individual compus. La primul său Campionat Mondial, Zhang Boheng a totalizat 87,981 de puncte, obţinând cel mai bun punctaj la trei din cele şase aparate (sol, sărituri şi paralele), în timp ce Hashimoto a încheiat cu 87,964 de puncte. Ucraineanul Ilia Kovtun (84,899) a completat podiumul.
Hashimoto, devenit în această vară, la 19 ani, cel mai tânăr campion olimpic la individual compus la Tokyo, a ratat astfel in extremis câştigarea unei a doua medalii de aur în câteva luni chiar în ţara sa.
Ultimele două zile de competiţie, sâmbătă şi duminică, vor fi consacrate finalelor pe aparate, feminine şi masculine.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Gimnastică artistică
La mulți ani, Nadia Comăneci! "Zeița de la Montreal" împlinește astăzi 61 de ani
12/11/2022 LA 07:48
Gimnastică artistică
Brazilia dă campioana mondială la individual compus, la CM de gimnastică. Bărbosu, prestație modestă
04/11/2022 LA 07:02