Campionatele Mondiale de gimnastică artistică se desfășoară în aceste zile la Kitakyushu (Japonia) și a marcat ultima mare competiție pentru Marian Drăgulescu. Un sportiv uriaș al României în ultimele două decenii.
În calificările în sărituri, sportivul s-a clasat pe locul 15, astfel că nu a prins finala din acest weekend. Dar acest rezultat nu-i afectează cu nimic palmaresul impresionant.

Marian Drăgulescu a terminat cariera cu 31 de medalii

Gimnastică artistică
Larisa Iordache, nevoită să se opereze! Anunțul îngrijorător al antrenorului gimnastei
19/11/2021 LA 08:41
Marian Drăgulescu este cel mai titrat gimnast român, cu 31 de medalii la toate competițiile majore de seniori. Dintre acestea, 8 reprezintă titluri mondiale și ale 10 titluri europene! Gimnastul român s-a retras din activitate după 22 de ani de performanță, dar a anunțat că va rămâne în fenomen.
Între timp, a fost decernat și primul titlul mondial la masculin. Azi a fost programată finala la individual compus. La primul său Campionat Mondial, Zhang Boheng a totalizat 87,981 de puncte, obţinând cel mai bun punctaj la trei din cele şase aparate (sol, sărituri şi paralele), în timp ce Hashimoto a încheiat cu 87,964 de puncte. Ucraineanul Ilia Kovtun (84,899) a completat podiumul.
Hashimoto, devenit în această vară, la 19 ani, cel mai tânăr campion olimpic la individual compus la Tokyo, a ratat astfel in extremis câştigarea unei a doua medalii de aur în câteva luni chiar în ţara sa.
Ultimele două zile de competiţie, sâmbătă şi duminică, vor fi consacrate finalelor pe aparate, feminine şi masculine.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Gimnastică artistică
Urmașa gimnastei Simone Biles vine din Rusia. Cine este noua campioană mondială absolută
21/10/2021 LA 16:46
Gimnastică artistică
Simone Biles, dezvăluiri după suferința din vară: "M-am trezit pierdută. Cum ar trebui să continui?"
28/09/2021 LA 10:37