Simone Biles are regrete după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gimnasta a declarat pentru New York Magazine că ar fi trebuit să renunțe cu mult înainte de a ajunge la întrecerile olimpice.
Din cauza problemelor de sănătate mintală, vedeta Statelor Unite s-a retras din mai multe finale. În cele din urmă, ea și-a trecut în cont două medalii, argint cu echipa și bronz în ultima finală, la bârnă.
"Dată te uiţi la tot ceea ce am traversat în aceşti ultimi 7 ani, nu ar fi trebui niciodată să fac parte dintr-o altă echipă olimpică", a spus Biles.
Gimnastică artistică
Simona Amânar, despre Nadia Comăneci: "Am cunoscut omul Nadia, modest, cu simțul umorului"
12/11/2022 LA 13:21

Simone Biles, dezvăluiri după suferința de la Tokyo: "M-am trezit pierdută. Cum ar trebui să continui?"

Considerată una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile, Simone Biles a dezvăluit a dezvăluit în ianuarie 2018 că este una dintre victimele fostului medic al echipei feminine americane Larry Nassar, condamnat la închisoare pe viaţă pentru agresiunile sexuale comise în decursul a două decenii împotriva a peste 250 de gimnaste, majoritatea minore.
https://i.eurosport.com/2021/09/28/3227836.jpg
"Atunci când Nassar era în mass-media, a fost prea mult. Dar nu aveam de gând să-l las să ia ceva pentru care am muncit de când aveam şase ani. Nu aveam de gând să-l las să-mi ia această bucurie. Aşa că am decis să forţez dincolo de posibil, atât timp cât mintea şi corpul îmi permit", a explicat ea.
La Tokyo, sportiva americană în vârstă de 24 ani trebuia să fie marea vedetă a Jocurilor Olimpice. Însă, când şi-a început lupta pentru medalii, Biles s-a oprit brusc, victima "twisties", un fenomen potenţial periculos, care determină gimnastele să-şi piardă simţul direcţiei atunci când sunt în aer.
"Să spunem că până la vârsta de 30 de ani poţi vedea perfect, iar într-o dimineaţă când te trezeşti, nu mai vezi nimic. Dar oamenii îţi spun să-şi faci treaba de parcă ai mai avea vedere. Ai fi pierdut, nu-i aşa? Am făcut gimnastică timp de 18 ani. M-am trezit pierdută. Cum ar trebui să continui?", a mai afirmat Biles.

Ce planuri de viitor are Biles

Campioana americană, care a declarat anterior că problemele sale de anxietate au început înainte de Tokyo, speră să contribuie la încetarea oricărei stigmatizări, astfel încât oamenii să poată fi diagnosticaţi mai repede, iar tratamentele să poată fi îmbunătăţite.
"Probabil va fi ceva la care voi lucra timp de 20 de ani. Vreau doar ca un medic să-mi spună când mă voi vindeca. Exact ca atunci când te operezi şi s-a reparat. De ce nu-mi poate spune nimeni că peste şase luni se va termina?", a spus ea.
Sursa: Agerpres
Gimnastică artistică
La mulți ani, Nadia Comăneci! "Zeița de la Montreal" împlinește astăzi 61 de ani
12/11/2022 LA 07:48
Gimnastică artistică
Brazilia dă campioana mondială la individual compus, la CM de gimnastică. Bărbosu, prestație modestă
04/11/2022 LA 07:02