Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ea poate recăpăta gloria României de odinioară" Ce a scris New York Times despre Larisa Iordache

Alex Masgras

Publicat 25/07/2021 la 17:38 GMT+3

Larisa Iordache a reușit calificarea în finala la bârnă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a avut al patrulea scor în calificări.

Larisa Iordache, o eroină! A ajuns la spital în seara calificării la Jocurile Olimpice

Credit imagine: Eurosport

Larisa Iordache a reușit duminică să se califice în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gimnasta româncă a obținut 14,133 puncte, notă care i-a asigurat calificarea în finală. În ciuda faptului că a aterizat nefericit și a suferit dureri la gleznă, Larisa Iordache a reușit să se califice în finala de la bârnă de pe poziția a patra, doar chinezoaicele Chenchen Guan și Xijing Tang și americanca Sunisa Lee reușind punctaje mai bune. În finala de la bârnă, punctajul se ia de la zero.
Conform Dianei Bulimar, care a vorbit cu Larisa Iordache după ce terminat execuția la bârnă, se pare că gimnasta a primit îngrijiri medicale și totul este în regulă. "Este binişor, este în regulă. Durerea este cam aceeaşi… adică durerea asta o are aproape continuu. A simţit că s-a întâmplat ceva acolo, că a pocnit ceva. Dar este în regulă!A mers bine, are probleme la gleznă, dar sperăm să se recupereze în următoarea săptămână, până la finală", a spus Diana Bulimar pentru AS.ro.

New York Times i-a dedicat un material Larisei Iordache

Publicația americană New York Times i-a dedicat în această dimineață un material amplu gimnastei din România în care i-a prezentat cariera, momentele dificile prin care a trecut după accidentările care au ținut-o departe de sală și a descris importanța acesteia în lotul de gimnastică al României din ultimii ani. După ce țara noastră, una dintre forțele lumii în gimnastica mondială în ultimii 40 de ani, nu a mai reușit să producă gimnaste care să se bată la titlurile mondiale, europene sau olimpice, sarcina de a proteja onoarea țării a rămas pe umerii Larisei.
"În competiția pe echipe de la Campionatele Mondiale din 2014, România a terminat pe locul 4, continuând o serie incredibilă de 40 de ani în care au terminat în primele patru echipe la fiecare campionat mondial. Fără Iordache, cel mai probabil ar fi terminat pe locul 8. Anul următor, România a terminat pe locul 13 la Campionatele Mondiale, nereușind să califice o echipă la Jocurile Olimpice pentru prima oară din 1968. Cele mai bune rezultate le-a obținut Larisa Iordache, reușind cel mai bun scor la trei din patru probe, în ciuda faptului că a căzut de două ori", a scris Maggie Astor, autoarea materialului despre Larisa Iordache din New York Times.

După trei operații la tendonul lui Ahile, Larisa Iordache a reușit să se califice la Tokyo

În anul 2016, Larisa Iordache nu a participat la Jocurile Olimpice de la Rio. În 2017, la Campionatele Mondiale de la Montreal, a suferit o accidentare la tendonul lui Ahile, pentru care s-a operat de trei ori. La trei ani de la acea accidentare, Larisa Iordache a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, atunci când a revenit de la Campionatele Europene din 2020 cu 4 medalii. În Elveția, Iordache a obținut două medalii de aur, la bârnă și la sol, și două de argint, cu echipa și la sărituri.
Înainte de Jocurile Olimpice, Federația Română de Gimnastică a anunțat că Larisa va participa doar la bârnă, specialitatea ei, și nu la toate aparatele, din cauza accidentării de la gleznă.
Finala de la bârnă în care va evolua Larisa Iordache se va desfășura pe 3 august.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo