Larisa Iordache s-a retras marți din finala de la bârnă. Gimnasta noastră nu a putut să concureze din cauza problemelor la gleznă. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Larisa Iordache a încercat câteva mișcări de încălzire, dar nu a putut împinge în picior, iar riscul unei accidentări și mai grave ar fi fost foarte mare, motiv pentru care a abandonat.
În urmă cu aproape două săptămâni, Larisa Iordache nu a aterizat așa cum și-a propus și a suferit dureri teribile la picior, ea punându-și ulterior gheață la gleznă pentru a ameliora durerea. Cu toate acestea, Larisa a obținut un punctaj de 14.333, al treilea din concurs. Această notă i-a asigurat Larisei calificarea în finala de la bârnă.

Jocurile Olimpice: Larisa Iordache, ca și calificată în finala la bârnă! Emoții mari la aterizare

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46

Larisa Iordache, detalii despre starea de sănătate după Jocurile Olimpice

"Accept realitatea. Am făcut tot ce-a depins de mine, antrenorii mei la fel. Am așteptat să ajungem în ziua concursului, am sperat până în ultima clipă că voi putea urca pe aparat, dar n-a fost să fie. Nici nu mai vreau să mă gândesc la trecut, mă concentrez pe ceea ce va urma. Sunt epuizată după tot ce s-a întâmplat, dar optimistă.
Am încredere că vom face în continuare o echipă formidabilă. Sunt împăcată cu decizia luată, pentru că a venit momentul să-mi pun sănătatea pe primul plan. Ăsta e un lucru pe care mama mi l-a spus demult, o lecție pe care acum trebuie s-o pun în practică. Nu-mi reproșez absolut nicio decizie din trecut. Mi-am asumat fiecare moment, iar toate, puse la un loc, m-au făcut să devin omul de azi. Sunt mândră de mine! Chiar sunt mândră", a spus Larisa Iordache pentru Gazeta Sporturilor.

Larisa Iordache pleacă cu zâmbetul pe buze de la Tokyo! Anunț despre viitor

"Nu vreau să fac o dramă din ceea ce am pățit la Tokyo sau din suferințele îndurate în anii de performanță, fiecare sportiv își duce crucea până la capăt cu propria poveste. Nu-mi propun să mai fac tot felul de scenarii cu "dacă", fiindcă risc să trăiesc într-o confuzie. Singurul lucru care m-a marcat atunci, pe loc (n.r. când a realizat că nu poate concura în finala la bârnă), a fost întrebarea de ce nu pot trece peste acea durere. De ce n-o pot domina! În rest, au fost multe chestiuni personale, pe care aș vrea să le țin pentru mine. Țin de intimitate. Am trăit cu sentimentul că n-aș fi avut cum să lipsesc de pe podium.
Mi-e greu să-mi imaginez ce se va întâmpla peste trei ani. Dar Parisul poate fi un vis. Cert e că vreau să-mi continui cariera, dar nu știu ce va fi mâine, cu atât mai greu să intuiesc ceva despre 2024. Dacă voi fi însă sănătoasă, orice planuri sunt deschise. O să plec într-o vacanță peste hotare cu familia, vreau să petrec ceva timp cu ai mei. Iau o pauză de câteva zile, după care încep recuperarea și pregătirile pentru Mondialul din octombrie, tot în Japonia. Va fi bine, fără doar și poate", a mai spus gimnasta noastră pentru sursa citată.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23