Simone Biles s-a retras din finala pe echipe după un exercițiu ratat la sărituri. Dacă inițial s-a crezut că ar fi vorba despre o accidentare, se pare că problema nu este de natură fizică. Imediat după finala câștigată de Rusia, chiar Simone Biles a venit cu explicații și a recunoscut că nu se află în cea mai bună dispoziție din punct de vedere mental la Tokyo și că simte o presiune extraordinară pe umerii săi: "Nu am vrut să risc medalia echipei pentru că s-a muncit prea mult ca eu să le încurc cu greșelile mele. A fost un stres foarte mare pentru aceste Jocuri Olimpice. A fost o săptămână lungă, un proces Olimpic lung și de asemenea un an lung. Consider că suntem puțin prea stresate, ar trebui să intrăm acolo și să ne simțim bine, să ne distrăm, însă nu a fost cazul", a declarat Simone Biles după finala la echipe.

Simona Halep, mesaj de susținere pentru Simone Biles

Simona Halep, dublă câștigătoare de Grand Slam, i-a luat apărarea gimnastei din Statele Unite. Halep este de părere că presiunea este un adversar periculos chiar și pentru cei mai buni sportivi ai planetei și că este foarte important să înveți să lupți cu ea. De asemenea, Simona Halep a amintit și de Naomi Osaka, o altă sportivă care s-a confruntat cu astfel de momente în ultima perioadă.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
"Este o mare problemă, eu am simțit-o ani de zile. În 2014, am simțit-o cel mai mult, pentru că eram la început, nu știam cum să gestionez toate turneele, succesul pe care-l aveam. Este o încărcătură emoțională săptămână de săptămână ca să fii în top și sunt de acord cu ele (Biles şi Osaka) că poate unii sportivi nu reușesc să gestioneze aceasta presiune. Presiunea este epuizantă la un moment dat, simți că nu mai ai putere să duci, să te antrenezi, trebuie să reziști un meci întreg, turneu după turneu.
Performanța este foarte grea, din punctul meu de vedere, dar dacă ai dorință și dacă accepți tot ce ţi se întâmplă, chiar și eșecul, consider că de la turneu la turneu, ești mult mai puternic. Eu am lucrat pe această parte şi nu pot să spun că am avut momente atât de depresive sau atât de grele să le pot gestiona, dar am trecut şi eu prin multe stări emoţionale negative. Pe parcursul anilor am înţeles că trebuie să lupt cu ele şi să accept ceea ce îmi vine şi de aceea am devenit mai puternică şi mental pe teren şi în afara terenului", a declarat Simona Halep pentru as.ro.
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul românilor de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23