Simone Biles este una dintre vedetele zilei la Jocurile Olimpice de la Tokyo și asta fără să fi început încă întrecerile de gimnastică. Reprezentata Statelor Unite a avut antrenamentul oficial în sala de competiție, în care a executat și acel Yurchenko dublu echer cu care încearcă să facă senzație în zilele următoare. De asemenea, a devenit prima sportivăcare are propriul său emoji pe Twitter, a rețeaua de socializare.
Pictograma reprezintă o capră purtând un costum mulat, cu o medalie de aur în jurul gâtului, făcând referire la titlul de cea mai bună gimnastă din istorie pe care și-l revendică. (Greatest of all time - GOAT, în traducere, capră în limba engleză)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46
Simone Biles a început să poarte în competiții un costum mulat ornat cu un cap de capră din paiete, pentru a suscita, după cum susținea gimnasta, diferite vocații.
"Eu sper ca atunci când copiii îl vor privi nu le va mai fi rușine să fii bun în orice domeniu ar fi", a declarat Simone Biles.

Simone Biles a executat aproape perfect un Yurchenko dublu echer

Cvadrupla campioană olimpică de la Rio și-a făcut acomodarea azi cu sala de concurs. A avut o previzualizare a exercițiilor și nu a dezamăgit, după cum susțin experții de la NBC.
La ultima încercare la sărituri, Biles a executat aproape perfect un Yurchenko dublu echer. Până în primăvară, când l-a pus prima dată în scenă pe podiumul unui concurs, nicio altă gimnastă nu l-a mai încercat. Dacă va pune în practică acest exercițiu și în competiția oficială, atunci va deveni săritura "Biles". Gimnasta din Statele Unite a dat numele a încă patru elemente până acum.
https://i.eurosport.com/2021/07/22/3177859.jpg
"Dacă vrea cu adevărat să o facă, va trebui să mă implore", a declarat antrenoarea Cecile Landi, zilele trecute, care a continuat. "Oamenii par să uite că este o execuție foarte, foarte periculoasă ... Doar să ai glorie și să fii în Codul de punctaj nu este suficient". După cum a arătat antrenamentul oficial, Biles ar putea urmări să execute Yurchenko dublu echer la sărituri, probă în care va concura și legendara Oksana Chusovitina.
Simone a mai exersat azi exercițiile la sol, paralele și bârnă. Ea își propune să câștige 5 medalii de aur la Tokyo 2020.
Simone Biles, dar și Larisa Iordache și Maria Holbură vor intra în concurs duminică – 25 iulie. Până atunci îl vom vedea la lucru și pe Marian Drăgulescu, în calificările de sâmbătă de la sărituri.

#OlympicTalks Marian Drăgulescu - visul olimpic la 40 de ani, la a 5-a ediție a Jocurilor Olimpice

Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23