Marele britanic Max Whitlock și-a păstrat titlul olimpic după ce a reușit o performanță sublimă la Tokyo, în proba de cal cu mânere la masculin.
Gimastul a fost primul care și-a executat exercițiul și a pus imediat presiune pe ceilalți concurenți după ce a obținut un scor de 15.583. Execuția a fost aproape perfectă.
Whitlock, triplu campion mondial, a urmărit apoi cum ceilalți 7 sportivi din concurs nu au reușit să-I bată scorul. Le Chih-kai din Taiwan a fost singurul care s-a apropiat de scorul lui și i-a dat lui Whitlock un moment de neliniște. Însă a obținut un scor de doar 15.300, insuficient pentru un triumf, iar medalia de aur olimpică a mers la sportivul din Marea Britanie. Pentru Whitlock a fost a treia medalie de aur la Jocurile Olimpice. Bronzul i-a revenit japonezului Kazuma Kaya.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Gimnastică: Top 5 cele mai spectaculoase exerciții de la Tokyo
11/08/2021 LA 13:46

Cum s-a antrenat Whitlock din cauza COVID-19

În acest an, Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au desfășurat în condiții speciale, catalogate de mulți sportivi ca fiind extreme, din cauza cazurilor numeroase de COVID-19 s-au răspândit în Japonia. Din acest motiv toate evenimentele s-au desfășurat fără spectatori.
Max Whitlock a dezvăluit că nu a permis accesul nimănui în sală, în timpul antrenamentelor, pentru a recrea sentimentul de a concura fără spectatori. În plus, pe durata restricției la domiciliu, când totul era închis, Whitlock și-a instalat un cal cu mânere în grădina sa.
România a dominat câțiva ani buni la proba de cal cu mânere, prin gimnastul Marius Urzică. Acesta este triplu campion mondial asemenea lui Whitlock. A concurat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, iar la toate a obținut câte o medalie: aur la Sydney în 2004, argint la Atlanta în 1996 și Atena 2004). Urzică este singurul campion olimpic masculin al României, la cal.

Max Whitlock, exercițiu perfect la cal cu mânere. Aur pentru britanic

Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Larisa Iordache a oferit noi detalii despre starea gleznei: “Sper din suflet să-mi revin uşor-uşor”
06/08/2021 LA 15:18
Tokyo 2020
Larisa Iordache și-a luat rămas bun de la Tokyo: "Plec de aici cu lacrimi în ochi!"
05/08/2021 LA 12:23