"Neîndeplinirea obiectivului, calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, m-a făcut să consider că e nevoie de schimbare, că poate nu sunt omul potrivit la conducerea federaţiei. Sub o formă sau alta o parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc să facă o schimbare, spunând că nu sunt soluţii”, a afirmat Andreea Răducan.
”Nu sunt dispusă în continuare să-mi asum ceea ce nu se doreşte a se face în continuare, motiv pentru care am decis după şedinţa Comitetului Executiv să pun punct prezenţei mele în frunte Federaţiei Române de Gimnastică. Voi rămâne în continuare alături de gimnastica românească”, a continuat ea.
''Au fost doi ani destul de grei, în care am încercat atât cât am putut să dezvolt proiecte frumoase, să redau entuziasmul echipei din federaţia de gimnastică. Am venit la cârma federaţiei cu mult entuziasm, deşi ştiam că nu va fi uşor. Nu se pot întâmpla minuni peste noapte şi e nevoie de unitate, asta am susţinut atunci”, a afirmat Răducan.
Gimnastică
Larisa Iordache: "Nadia a găsit întotdeauna o vorbă bună când am trecut prin situații grele!"
12/11/2022 LA 09:37
”Mărturisesc că ori mesajul nu a fost înţeles, ori mai puţin îmbrăţişat. Ca sportivă de performanţă, vrei ca lucrurile să le faci cât mai aproape de perfecţiune. Pe bârnă era mult mai simplu decât să rămân aici ca preşedinte al federaţiei. Ne-am străduit să adunăm bugetul, anul acesta FRG a avut cel mai mare buget. Au fost şi sponsorizări, partea medicală fiind destul de costisitoare”, consideră ea.

Andreea Răducan: „E nevoie de două cicluri olimpice pentru a reveni în elita mondială”

În cadrul conferinței de presă, Răducan a vorbit și despre viitorul gimnasticii românești: "E foarte greu sa pot estima, dar cred ca e nevoie de cel putin doua cicluri olimpice pentru ca gimnastica sa-si revina. Si la fete si la baieti avem copii cu real talent, care pot obtine rezultate foarte bune. Cred ca de cel putin doua cicluri olimpice este nevoie, dar cu o alta atitudine, nu mergand in acelasi ritm, pentru ca asta e clar ca nu are la ce sa duca bun. Sunt departe de a da un sfat urmatorului presedinte al federatiei, dar ii doresc sa aiba sustinerea necesara pentru a pune in practica ideile. Poate ca dupa experienta cu mine si ceilalti sa fie mai deschisi si sa aiba un culoar foarte bun".
Gimnastică
Campionatul mondial de gimnastică 2022| 4 români s-au calificat în finalele pe aparate de la Mersin
08/10/2022 LA 06:05
Gimnastică
Weekend fabulos pentru România! 2 medalii de aur și 2 de bronz pentru românce, la CE de gimnastică
14/08/2022 LA 12:44