Delegația României a încheiat cu tolba plină de medalii ziua de duminică, a finalelor pe aparate la Campionatul European de gimnastică artistică de la Mersin, Turcia. 10 medalii le-au revenit gimnastelor "tricolore": dimineață, în competiția junioarelor, Ana Maria Bărbosu a câștigat toate cele patru medalii de aur puse la bătaie, Mara Ceplinschi a câștigat argintul la sol, iar Andreea Preda a contribuit cu un bronz la bârnă. După-amiază, în concursul senioarelor, Larisa Iordache a început cu o medalie de argint la sărituri, apoi a câștigat medaliile de aur la bârnă și sol, având-o alături de ea pe podium la Silvia Sfiringu, la bârnă.
"European Gymnastics", forul conducător al gimnasticii în Europa, din postura de organizator al întrecerilor continentale pune accent pe reușita deosebită a gimnastei Ana Maria Bărbosu, titrând la prima știre de pe site-ul oficial: "Ana Bărbosu, România, câștigă toate finalele pe aparate". Laudele vin cu polonicul în cadrul articolului: "Finalele pe aparate s-au transformat într-un spectacol marca Ana Bărbosu, ea reușind să adauge toate cele patru titluri pe aparate medaliei de aur pe care o avea deja la individual compus! Ce evoluție a româncei în vârstă de 14 ani!". Sursa citată mai notează că doar la bârnă, Bărbosu nu a obținut o victorie clară, primind aceeași notă cu Greta Mayer, din Ungaria, românca adjudecându-și aurul grației notei mai mari de la execuție.
"European Gymnastics" mai scoate în evidență și faptul că, în afară de Bărbosu, o singură gimnastă a mai reușit să câștige mai mult de o medalie în finalele pe aparate ale junioarelor - Greta Mayer (argint la bârnă și bronz la sol).
Gimnastică
Larisa Iordache: "Nadia a găsit întotdeauna o vorbă bună când am trecut prin situații grele!"
12/11/2022 LA 09:37
https://i.eurosport.com/2020/12/20/2959050.jpg
Mutând apoi atenția asupra concursului senioarelor, "European Gymnastics" notează că "Larisa Iordache și Zsofia Kovacs și-au împărțit titlurile europene". Kovacs a câștigat primele două finale din programul zilei - sărituri și paralele, iar Larisa Iordache - pe ultimele două, bârnă și sol. Sursa citată apreciază că "Larisa Iordache a terminat pe doi prima finală după trei ani, asigurându-se din start că revenirea sa este una de succes".
După ce a fost la 50 de sutimi de o primă medalie europeană a carierei la paralele, Larisa Iordache a dat recitat pe aparatele favorite, iar despre acest segment al concursului european, concluzia site-ului oficial este simplă: "Larisa a revenit, a revenit în vârf", anunțând că încă de la victoria de la bârnă, Larisa Iordache devenea deja a doua cea mai medaliată gimnastă din istoria Campionatelor Europene.

România, egala URSS-ului. "Larisa Iordache a scris istorie"

"Olympic Channel" titrează pe site-ul oficial că "Larisa Iordache și Zsofia Kovacs au scris istorie la Campionatele Europene", remarcând dominația impusă de cele două gimnaste, de 24 și, respectiv, 20 de ani.
Ei remarcă totodată că cele trei medalii câștigate de Larisa Iordache au ajutat România să egaleze URSS în topul celor mai multe medalii câștigate la Campionatele Europene (55).
"Olympic Channel" acordă atenție și "bucuriei" care s-a citit pe chipul Larisei după victoria de la bârnă, lacrimilor șterse discret de antrenorul Cristian Moldovan, mesajului de felicitare transmis Larisei de către Nadia Comăneci și dramatismului din finala de la sol, în care Iordache a câștigat după o contestație aurul, nota de la dificultate fiindu-i mărită cu patru zecimi, pentru a o depăși pe reprezentanta Turciei, Goksu Uctas Sanli.
https://i.eurosport.com/2020/12/20/2959094.jpg
Gimnastică
Campionatul mondial de gimnastică 2022| 4 români s-au calificat în finalele pe aparate de la Mersin
08/10/2022 LA 06:05
Gimnastică
Weekend fabulos pentru România! 2 medalii de aur și 2 de bronz pentru românce, la CE de gimnastică
14/08/2022 LA 12:44