Getty Images

Denisa Golgotă aduce două noi medalii europene României, ducând totalul la 10

Denisa Golgotă aduce două noi medalii europene României, ducând totalul la 10
By Getty Images

The 06/08/2018 at 11:50Updated The 06/08/2018 at 11:53

Cele două medalii cucerite de gimnastă se alătură unui argint cucerit la înot și altor șapte medalii de la canotaj.

Un weekend bun pentru România la ediția inaugurală a noului format numit „Campionatele Europene” s-a încheiat cu zece medalii cucerite în trei sporturi diferite. Gimnasta Denisa Golgotă a fost ultima reprezentantă a României care a urcat pe podium.

Mai întâi, tânăra de doar 16 ani a obținut medalia de bronz la proba de sărituri. Cu un scor de 14.166, Golgotă a fost surclasată doar de rusoaica Angelina Melnikova – argint, cu 14.233 – și de unguroaica Devai Boglarka – aur, cu 14.349.

Aflată în primul ei an de seniorat, românca a avut apoi o performanță bună și la sol. Scorul ei, 13.600, a fost depășit doar de Melanie De Jesus din Franța, care a cucerit aurul cu 13.766. Bronzul i-a revenit belgiencei Axelle Klinckaert, cu 13.400.

Cele două medalii obținute la gimnastică au completat palmaresul onorabil al României din acest weekend al Campionatelor Europene. Canotajul a adus cele mai mari performanțe, România obținând șapte medalii, dintre care trei de aur.

Nu în ultimul rând, Robert Glință a cucerit argintul în proba de 50m spate a înotului, el urmând să concureze și luni în finala probei de 100m spate.

Campionatele Europene continuă pe canalele Eurosport până la finalul acestei săptămâni, noi reprezentanți ai României concurând în cadrul celor șapte sporturi desfășurate în două orașe – Glasgow și Berlin.