Așa cum Netflix prezintă Athlete A, sau Scandal în gimanstica americană, filmul prezintă un documentar care are în prim-plan gimanștii olimpici americani care au supraviețuit abuzurilor doctorului Larry Nassar, dar și reporterii care au demascat mediul toxic din USAG. Este un film despre scandalul uriaș care a provocat valuri în gimnastica americană în 2016, în urmă cu 4 ani.
Chiar dacă documentarul se axează pe gimnastica din Statele Unite ale Americii, filmul explorează și o latură de care suntem direct interesați: așa cum sunt ei numiți, descoperitorii Nadiei Comăneci, celebrii antrenori români Bela şi Marta Karolyi. Ei apar în dosarul legat de abuzurile sexuale asupra gimnastelor în contextul în care ei au coordonat, pe rând, echipa naţională a Statelor Unite, dar şi pentru că Federaţia de gimnastică folosea baza din Texas a celor doi soţi pentru cantonamente.
https://i.eurosport.com/2020/06/28/2840418.jpg
Tokyo 2020
A spus STOP! Sportiva care a decis să renunțe la gimnastică după Jocurile Olimpice de la Tokyo
11/08/2021 LA 06:20

Film documentar despre traumele gimanstelor abuzate sexual

Mai multe campione mondiale şi olimpice, au declarat, sub jurământ, că au fost abuzate de medicul lotului naţional, Larry Nassar, în centrul de pregătire deţinut de antrenorii români. Nu există dovezi că soţii Karolyi ar fi ştiu de abuzuri, dar victimele îi acuză că nu le-au protejat de medicul echipei. România este amintită în acest film documentar, însă prin prisma faptului că pe atunci era o țară comunistă, iar soții Karolyi se foloseau la maxim de metodele specifice regimului totalitar la care România a renunțat în urmă cu 30 de ani.
265 de tinere, majoritatea sportive, l-au acuzat pe fostul medic al echipei naţionale de gimnastică a Statelor Unite că le-a abuzat sexual sub pretextul unor terapii inovatoare care ar fi urmat să le aline suferinţa mai repede.Larry Nassar a primit două condamnări de 125 şi 175 de ani pentru abuz sexual şi alţi 60 de ani de închisoare pentru deţinere de imagini pornografice cu minori.
Gimnastică
Jocurile Olimpice: Sunisa Lee a câştigat aurul la individual compus
29/07/2021 LA 13:05
Tokyo 2020
Gimnastică - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
26/07/2021 LA 19:18