Ivan Kuliak a fost protagonistul unui moment controversat la Cupa Mondială de la Doha. Gimnastul în vârstă de 20 de ani, care a obținut medalia de bronz la paralele, a surprins pe toată lumea atunci când s-a prezentat pe podium cu litera Z lipită pe echipament.
Această literă este recunoscută drept un simbol al celor care îl susțin pe Vladimir Putin, președintele rus care a comandat în urmă cu aproape două săptămâni invadarea Ucrainei.
Jurnaliștii spanioli de la Marca notează că Ivan Kuliak și-a lipit simbolul pe echipament în locul unde ar fi trebuit să fie logo-ul Federației și s-a mândrit cu acest lucru în timpul festivității.
Gimnastică
Pedeapsa primită de gimnastul rus care a apărut cu litera "Z" pe piept, lângă ucraineni, la Doha
18/05/2022 LA 08:03
Acest lucru a stârnit numeroase reacții dure pe rețelele de socializare cu atât mai mult cu cât câștigătorul medaliei de aur era ucraineanul Illia Kovtun, cei doi aflându-se unul lângă celălalt pe tot parcursul ceremoniei de premiere.
Oameni din toată lumea s-au arătat consternați de gestul rusului, l-au criticat și au cerut în mediul online ca sportivul să fie descalificat din activitatea competițională.
Gimnastică
Ce onoare! Cătălina Ponor va fi inclusă în International Gymnastics Hall of Fame
06/04/2022 LA 13:35
Gimnastică
Larisa Iordache, prima medalie de aur din postura de antrenoare: "Am avut emoții, e normal!"
04/04/2022 LA 15:47