Getty Images

"Îmi e frică să nu ajung lefteră!". Simone Biles câștigă mult mai puțin decât indică performanțele

"Îmi e frică să nu ajung lefteră!". Simone Biles câștigă mult mai puțin decât indică performanțele

14/10/2019 la 12:39Actualizare 14/10/2019 la 12:51

Simone Biles a rescris pentru totdeauna istoria gimnasticii, cucerind 5 din cele 6 medalii puse în joc la Campionatele Mondiale de la Stuttgart. Sportiva de 22 de ani a ajuns la o avere respectabilă, însă nu se poate compara cu vedetele din fotbal, tenis sau cu cele din sporturile americane

Jocurile Olimpice de la Rio i-au dus câștigurile la alt nivel

Dacă până în 2016, înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, câștigurile sale totale se ridicau la 1,9 milioane de dolari, conform www.businessinsider.com, acum a reușit să se apropie de suma de două milioane de dolari/an. Cei mai mulți bani vin de la sponsori, ea devenind imaginea a trei mari branduri: Hershey's, Nike și Kellogg.

Din gimnastică, veniturile nu au fost atât de mari, chiar dacă Biles deține o adevărată colecție de medalii. 25.000 de dolari e cel mai mare premiu câștigat de Biles pentru o medalie de aur, la Jocurile Olimpice de la Rio. Atunci a câștigat patru medalii de aur și un bronz, astfel că a primit un premiu total de peste 100.000 de dolari.

Simone Biles, extrem de atentă cu banii

Simone Biles rămâne în acest context o persoană extrem de modestă. Asta și pentru că situația sa familială a maturizat-o. A fost crescută de bunici, care au înfiat-o, după ce autoritățile au constatat că mama sa nu poate să o crească. Cu alți trei frați, Biles a dus-o rău în copilărie, însă și-a găsit refugiul în gimnastică.

Acum, deși nu are grija zilei de mâine, Biles a învățat să respecte banul, conștientă că acesta se câștigă extrem de greu. Ea e și din acest punct de vedere un model, prin comparație cu sportivii care apelează la gesturi extravagante pentru a marca bunăstarea financiară.

" Îmi e frică să nu ajung lefteră și sunt foarte chibzuită în tot ceea ce fac. Nu cheltui niciodată banii pe care nu mi-i permit. De multe ori nu cheltui niciun ban cu zilele, doar indicatorul de la mașină îmi aduce aminte că am de dat bani pe ceva. Am grijă întotdeauna să nu rămân fără bani pe card | Simone Biles, conform CNBC."