Simone Biles a devenit cel mai titrat sportiv din istoria Mondialelor, ajungând la 25 de medalii de aur, dintre care 19 de aur. O vedetă extrem de marketabilă, dintr-o țară precum Statele Unite, sportiva de 22 de ani nu are o avere atât de mare cum s-ar aștepta mulți. Asta pentru că disciplina pe care o reprezintă are mult mai puțină deschidere prin comparație cu sporturile foarte populare, unde sumele puse la bătaie devin amețitoare.

Jocurile Olimpice de la Rio i-au dus câștigurile la alt nivel

Dacă până în 2016, înainte de Jocurile Olimpice de la Rio, câștigurile sale totale se ridicau la 1,9 milioane de dolari, conform www.businessinsider.com, acum a reușit să se apropie de suma de două milioane de dolari/an. Cei mai mulți bani vin de la sponsori, ea devenind imaginea a trei mari branduri: Hershey's, Nike și Kellogg.
Gimnastică
Nadia Comăneci, asaltată cu mesaje de felicitare în ziua în care împlinește 60 de ani
12/11/2021 LA 13:24
Din gimnastică, veniturile nu au fost atât de mari, chiar dacă Biles deține o adevărată colecție de medalii. 25.000 de dolari e cel mai mare premiu câștigat de Biles pentru o medalie de aur, la Jocurile Olimpice de la Rio. Atunci a câștigat patru medalii de aur și un bronz, astfel că a primit un premiu total de peste 100.000 de dolari.

Simone Biles, extrem de atentă cu banii

Simone Biles rămâne în acest context o persoană extrem de modestă. Asta și pentru că situația sa familială a maturizat-o. A fost crescută de bunici, care au înfiat-o, după ce autoritățile au constatat că mama sa nu poate să o crească. Cu alți trei frați, Biles a dus-o rău în copilărie, însă și-a găsit refugiul în gimnastică.
Acum, deși nu are grija zilei de mâine, Biles a învățat să respecte banul, conștientă că acesta se câștigă extrem de greu. Ea e și din acest punct de vedere un model, prin comparație cu sportivii care apelează la gesturi extravagante pentru a marca bunăstarea financiară.
Îmi e frică să nu ajung lefteră și sunt foarte chibzuită în tot ceea ce fac. Nu cheltui niciodată banii pe care nu mi-i permit. De multe ori nu cheltui niciun ban cu zilele, doar indicatorul de la mașină îmi aduce aminte că am de dat bani pe ceva. Am grijă întotdeauna să nu rămân fără bani pe card | Simone Biles, conform CNBC.
Tokyo 2020
A spus STOP! Sportiva care a decis să renunțe la gimnastică după Jocurile Olimpice de la Tokyo
11/08/2021 LA 06:20
Gimnastică
Jocurile Olimpice: Sunisa Lee a câştigat aurul la individual compus
29/07/2021 LA 13:05