La Atena, în 2004, Marian Drăgulescu a obținut trei medaliidouă de bronz, la sărituri şi cu echipa, şi una de argint, la sol. El este cel de-al 50-lea sportiv român din lotul olimpic al României. Echipa masculină a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, asta după ce în urmă cu câteva zile, echipa feminină a României avea aceeași soartă. Totuși, cel mai medaliat gimnast român din istorie s-a clasat pe locul 6 la sărituri (medie de 14.624) şi va evolua în finala probei, iar la sol a fost pe locul 33. Triplu medaliat la Jocurile Olimpice, Drăgulescu are în palmares opt medalii de aur la Campionatele Mondiale şi zece titluri europene.

Dacă nu s-ar fi calificat la Olimpiada din 2020, Drăgulescu s-ar fi retras

Gimnastică
Cătălina Ponor, aniversata zilei. Eleganța și precizia au definit cariera triplei campioane olimpice
19/08/2020 LA 11:11

Marian Drăgulescu a anunțat în luna martie a acestui an că dacă nu va obține calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, în acel caz se va retrage: "Eu oricum am zis că mai fac până la Tokyo, la Jocurile Olimpice. Dacă nu se va putea calificarea, automat mă voi retrage și eu. Ca target, mi-am setat un ultim obiectiv, acela de a mă califica la Olimpiadă și de a câștiga o medalie, de ce nu, poate chiar cea de aur".

COSR a anunțat luni seară calificarea lui Drăgulescu la Olimpiada din 2020: "Marian Dragulescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020! Team Romania a ajuns la 50 de sportivi calificați. La Mondialele de la Stuttgart, Marian a reușit doua sărituri foarte bune, 14.616 si 14.633 și, cu media 14.624, e pe 6 in finală. Eliminându-se sportivii calificați cu echipa el se află acum pe loc eligibil pentru Jocuri, unul din cele 3 puse în joc. Bravooo Marian! Cel mai titrat gimnast român din toate timpurile, Marian Drăgulescu va participa la Tokyo la a 5-a lui ediție Jocuri”. Mai apoi, Drăgulescu a publicat și el pe contul personal de Facebook un mesaj cât se poate se simplu și clar: “Mândru că am intrat în echipa olimpică!”.

Gimnastică
#DORdeSPORT Ziua în care Nadia Comăneci a devenit “Zeița Perfecțiunii”
18/07/2020 LA 09:12
Gimnastică
Film documentar dedicat abuzurilor sexuale din gimnastică! România, arătată cu degetul
28/06/2020 LA 08:48