Larisa Iordache anunța, în urmă cu două zile, că se pregătește să revină în competiții, având ca obiectiv participarea la Naționalele de gimnastică de la Ploiești (17-19 noiembrie), dar și Campionatul European de Gimnastică din luna decembrie, sperând la o calificare în extremis la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gimnasta a avut însă din nou ghinion, fiind nevoită să își întrerupă pregătirea și să se izoleze, după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus.
"Gimnastica m-a învățat să fiu o persoană... pozitivă! Așteptam un test pozitiv la verificarea de la Izvorani unde trebuia să concurez pentru prima dată după trei ani! Pregătită, cu ambiție și multă determinare alături de antrenorii mei. Eram gata să mă ridic, să lupt pentru visul meu! Așa voi face și acum... după un test pozitiv la COVID -19.
M-am izolat acasă pentru două săptămâni, pentru a ramâne sănătoasă și pentru a reveni în parametrii normali, pentru a-mi putea relua pregătirea liniștită. Mă simt bine, am o stare generală fără simptome grave, simt doar o mică răceală pe care o voi trata așa cum mi-a recomandat medicul. Îmi pare foarte rău pentru aceasta veste... ajunsesem în formă, gata de a arăta tot ce am muncit în aceste ultime luni. Viața mi-e un pic dată peste cap. Dar o gimnastă știe cum să se dea peste cap și să aterizeze în picioare, nu?! O să am grijă de sănătatea mea, îmi doresc liniște!", a transmis Larisa Iordache într-un mesaj postat pe Facebook.
Gimnastică
Larisa Iordache: "Nadia a găsit întotdeauna o vorbă bună când am trecut prin situații grele!"
12/11/2022 LA 09:37
Gimnasta în vârstă de 24 de ani, legitimată la clubul Dinamo, a transmis că speră în continuare că va putea concura la Naționale. Ca angajată a clubului Dinamo, în primăvară, pe durata stării de urgență, Larisa Iordache a fost nevoită să patruleze cu echipele speciale, pe străzi.

Larisa Iordache încearcă să revină în competiții

Larisa a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile de la piciorul stâng, în timpul înmtrecerilor de la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Montreal, în octombrie 2017. Ea a fost supusă la trei intervenții chirugicale pentru rezolvarea problemei, două dintre operații fiind nereușite.
Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat, luni, revenirea în competiții a Larisei Iordache, dar și visul ei de a ajunge pentru a doua oară în carieră la Jocurile Olimpice.
  • România are dreptul să trimită o singură sportivă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, echipa ratând calificarea. Larisa Iordache se va duela cu fetele din echipă pentru locul României la JO.
Gimnastică
Campionatul mondial de gimnastică 2022| 4 români s-au calificat în finalele pe aparate de la Mersin
08/10/2022 LA 06:05
Gimnastică
Weekend fabulos pentru România! 2 medalii de aur și 2 de bronz pentru românce, la CE de gimnastică
14/08/2022 LA 12:44