Federația Internațională de Gimnastică a fost neiertătoare cu iresponsabilul gimnast rus care și-a afirmat pe podiumul de premiere de la Doha atașamentul față de războiul declanșat de Putin în Ucraina.
După ce a apărut cu litera "Z" pe piept la premiere, alături de sportivi ucraineni, Ivan Kuliak a fost criticat de toți, iar Comisia de Disciplină a FIG a intrat pe fir, analizând cazul.
Ieri s-a dat verdictul, iar tânărul gimnast va fi suspendat din toate competițiile pe o perioadă de un an. În plus, el va trebui să returneze medalia și banii aferenți performanțelor obținute la etapa de Cupă Mondială de la Doha.
Gimnastică
Cătălina Ponor a intrat în International Gymnastics Hall of Fame
06/06/2022 LA 12:41
Decizia nu e una finală, putând fi atacată de tânărul sportiv în termen de trei săptămâni.

Explicațiile gestului gimnastului rus

După finala de la paralele câştigată de un ucrainean, la paralele, în cadrul reuniunii de la Doha, Ivan Kulyak a apărut cu un echipament cu litera "Z" pe piept. Vorbim de simbolul neoficial al sprijinului pentru războiul din Ucraina, o adevărată blasfemie, în contextul în care ucrainenii mor pe capete din cauza invaziei lui Putin.
Atitudinea lui Ivan Kulyak a venit ca răspuns la comportamentul avut de ucraineanca Daniela Batrona, care a refuzat să împartă podiumul, tot la paralele, cu sportivele din Rusia. Aceasta e explicaţia dată de sportivul rus, care s-a considerat persecutat de ucrainenii, neînţelegând că ţara sa are rolul agresorului.
"Am răspuns provocării făcute de gimnasta din Ucraina", a dezvăluit Kuliak, care a explicat apoi cum le-a venit ruşilor ideea punerii literei "Z" pe echimapent. Totul s-a vrut o răzbunare la adresa ucrainenilor, care i-ar fi tratat foarte urât pe gimnaştii ruşi. "Ideea de a plasa litera Z pe echipament a apărut după ce ucrainenii ne-au provocat tot timpul, ne-au strigat multe lucruri urâte şi au cerut să fim scoşi din competitie. Nu am ştiut până în ultimul moment dacă vom avea voie sa concurăm", a spus Kuliak, potrivit RIA Novosti.
Gimnastică
Ce onoare! Cătălina Ponor va fi inclusă în International Gymnastics Hall of Fame
06/04/2022 LA 13:35
Gimnastică
Larisa Iordache, prima medalie de aur din postura de antrenoare: "Am avut emoții, e normal!"
04/04/2022 LA 15:47