"Felicitări! Bravo ție, revenire impresionantă”, a fost mesajul postat de Nadia Comăneci imediat după terminarea finalelor de duminică, în urma cărora Larisa Iordache a devenit a doua cea mai medaliată gimnastă din istoria Campionatelor Europene. Cvintupla campioană olimpică a vorbit apoi detaliat despre evoluția Larisei Iordache la Mersin, în primul ei concurs internațional după trei ani, evidențiind cât de greu a fost să reușească o astfel de revenire.
"A fost o revenire specială, extrem de spectaculoasă. Când dispari din gimnastică trei ani chiar și fără accidentare, e aproape imposibil să-ți revii la o formă de competitivitate la nivelul din acest an când te gândești la gimnastică. Dar în cazul ei, care a și trecut prin aceste operații, nu pot să spun decât că e voință, putere și dorință de a demonstra că totuși ea este o valoare în acest sport și încă n-a terminat ce a avut de spus", a declarat Nadia Comăneci, în interviul acordat pentru DigiSport.
"M-a impresionat pentru că este extrem de greu cu codul de punctaj să te afli la această valoare și, chiar dacă nu au venit toate țările să participe la acest European, mă uit la execuție, la dificultate, mă uit la valoare, ce se întâmplă cu exercițiile ei la nivel mondial. Bârna aceasta pe care ea o face e competitivă la nivel mondial și olimpic", a explicat mai departe Nadia Comăneci.
Gimnastică
Larisa Iordache: "Nadia a găsit întotdeauna o vorbă bună când am trecut prin situații grele!"
12/11/2022 LA 09:37

Comăneci: "Pentru asta i-aș da Larisei nota 10"

Gimnasta care a primit prima notă de 10 la Jocurile Olimpice a mărturisit pentru sursa citată că i-ar acorda fără rezerve nota care simbolizează perfecțiunea Larisei Iordache. "I-aș da o notă 10 pentru inspirația pe care o oferă, pentru voință și muncă".
Revenirea Larisei Iordache a fost pusă la punct de doi antrenori foarte familiari Nadiei Comăneci, Lăcrămioara și Cristian Moldovan, la clubul Dinamo. Lăcrămioara "Lulu" Moldovan, fostă Filip înainte de căsătorie, s-a antrenat în trecut sub comanda Nadiei la Onești în anii '80, iar ulterior, mărturisește marea ambasadoare a gimnasticii românești, "ei au fost primii antrenori pe care i-am adus la Gym Nadia când s-a deschis. Comunicarea lor cu Larisa și ceea ce au reușit să organizeze ca ea să fie la forma respectivă contează enorm".

Un gând despre junioarele poleite în aur: "Ce potențial!"

Dacă în cazul Larisei Iordache gimnastica românească poate vorbi despre o confirmare a valorii, marea surpriză de la Mersin a fost reprezentată de evoluția junioarelor, în frunte cu Ana Maria Bărbosu (14 ani), România adjudecându-și toate cele șase medalii de aur puse în joc.
"De multă vreme n-am văzut o echipă de junioare cu asemenea potențial! Chiar îl felicitasem pe Lucian Sandu (n.r. – antrenorul coordonator al lotului României). Să le țină Dumnezeu sănătoase și să auzim de bine! Am văzut o parte din execuțiile junioarelor, e mare potențial, e vorba de investiția care s-a făcut în acest sport și trebuie să se facă în continuare pentru că dacă nu se fac investiții, nu se caută antrenori să fie updatați pe ce întâmplă în momentul de față, e greu", a declarat Nadia Comăneci.
Gimnastică
Campionatul mondial de gimnastică 2022| 4 români s-au calificat în finalele pe aparate de la Mersin
08/10/2022 LA 06:05
Gimnastică
Weekend fabulos pentru România! 2 medalii de aur și 2 de bronz pentru românce, la CE de gimnastică
14/08/2022 LA 12:44