Gimnastul Ivan Kuliak, în vârstă de 20 de ani, a venit la festivitatea de premiere din cadrul Cupei Mondiale de la Qatar cu litera "Z" pe echipament, arătându-și susținerea față de invazia Rusiei în Ucraina. Gimnastul Ivan Kuliak a venit la festivitatea de premiere din cadrul Cupei Mondiale de la Qatar cu litera "Z" pe echipament, arătându-și atașamentul față de invazia Rusiei în Ucraina. Reacția Federației Internaționale de profil a venit la scurt timp.
Federaţia Internaţională de Gimnastică a dat de curând publicităţii un comunicat, în care a anunţat că rusul va fi judecat de forurile competente pentru controversa stârnită, etichetându-i comportamentul drept unul "şocant": "Federația Internațională de Gimnastică confirmă că va cere Fundației de Etică a Gimnasticii să deschidă proceduri disciplinare împotriva gimnastului Ivan Kuliak (Rusia), în urma comportamentului său șocant la Cupa Mondială, de la Doha, Qatar", se arată într-un comunicat.
CITEȘTE ȘI:
Gimnastică
Pedeapsa primită de gimnastul rus care a apărut cu litera "Z" pe piept, lângă ucraineni, la Doha
18/05/2022 LA 08:03

Rușii reacționează, după gestul gimnastului cu "Z" pe piept

Luni, șeful Federației de Gimnastică Artistică din Rusia (FSGR), Vasily Titov, a declarat publicației ruse MK că Kuliak are sprijinul deplin al organismului de conducere: "Nu cred că Ivan a vrut să facă o demonstrație specială, dar îl vom susține în orice caz. A fost o încălcare a uniformei aprobate de FIG. Cred că ei pot pedepsi, ne pot înlătura și de la participare. Dar am fost deja scoși de peste tot", a spus Titov.
Litera "Z" este recunoscută drept un simbol al celor care îl susțin pe Vladimir Putin, președintele rus care a comandat în urmă cu aproape două săptămâni invadarea Ucrainei. Jurnaliștii spanioli de la Marca au transmis că Ivan Kuliak și-a lipit simbolul pe echipament în locul unde ar fi trebuit să fie logo-ul Federației și s-a mândrit cu acest lucru în timpul festivității.
Gimnastică
Ce onoare! Cătălina Ponor va fi inclusă în International Gymnastics Hall of Fame
06/04/2022 LA 13:35
Gimnastică
Larisa Iordache, prima medalie de aur din postura de antrenoare: "Am avut emoții, e normal!"
04/04/2022 LA 15:47