Scene incredibile la etapa de Cupă Mondială de la Doha, acolo unde Ivan Kuliak a fost protagonistul unui moment controversat. Medaliat cu bronz la paralele, Kuliak a venit pe podiumul de premiere cu litera "Z" lipită pe echipament (literă care e prezentă pe tancurile ruseşti şi semnifică războiul), în locul unde trebuia să fie steagul Rusiei. Gestul său a fost cu atât mai descalificant cu cât locul întâi fusese obţinut de un ucrainean, Illia Kovtun.
"Gimnastul rus riscă sancţiuni majore după însemnul dezgustător purtat pe podium", notează 7news.com.au, în timp ce Sky Sports şi The Guardian anunţă şi ele o posibilă suspendare record, în urma "comportamentului şocant avut de sportiv".
CITEŞTE ŞI:
Gimnastică
Pedeapsa primită de gimnastul rus care a apărut cu litera "Z" pe piept, lângă ucraineni, la Doha
18/05/2022 LA 08:03
DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: "UNELE TENISMENE RÂD DE UCRAINA, ÎȘI BAT JOC, SE ÎMBRACĂ OSTENTATIV"

FIG îl va suspenda, foarte probabil, pe Kuliak

Federaţia Internaţională de Gimnastică a dat deja publicităţii un comunicat, în care a anunţat că rusul va fi judecat de forurile competente pentru controversa stârnită, etichetându-i comportamentul drept unul "şocant".
"Federația Internațională de Gimnastică confirmă că va cere Fundației de Etică a Gimnasticii să deschidă proceduri disciplinare împotriva gimnastului Ivan Kuliak (Rusia), în urma comportamentului său șocant la Cupa Mondială, de la Doha, Qatar", se arată într-un comunicat.
FIG a adoptat deja măsuri suplimentare împotriva Rusiei și Belarusului pe 4 martie. Ele vor intra în vigoare de azi, 7 martie, când sportivii și oficialii ruși și belarusi (inclusiv arbitrii), nu mai au voie să participe la competițiile sub egida Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.
Gimnastică
Ce onoare! Cătălina Ponor va fi inclusă în International Gymnastics Hall of Fame
06/04/2022 LA 13:35
Gimnastică
Larisa Iordache, prima medalie de aur din postura de antrenoare: "Am avut emoții, e normal!"
04/04/2022 LA 15:47