Calificată în toate finalele pe aparate, cea mai bună gimnastă din istorie și-a început sâmbătă recitalul la sărituri. Calificată cu a doua notă din concurs, Biles a propus două sărituri cu un coeficient foarte mare (Cheng - 6.0 și Amânar - 5,8). Cu o medie totală de 15.399 puncte, gimnasta de peste ocean și-a apărat titlul obținut anul trecut la Doha. Podiumul a fost completat Jade Carey (SUA) și Ellie Downie (Marea Britanie).

Simone Biles, mare favorită la sol

Cu a 23-a medalie din palmares, la Mondiale, Biles l-a egalat pe legendarul Vitaly Scherbo, cu mențiunea că ea a obținut mult mai multe medalii de aur prin comparație cu fostul gimnast din Uniunea Sovietică/Belarus: 17, un alt record all-time.
Gimnastică
Nadia Comăneci, asaltată cu mesaje de felicitare în ziua în care împlinește 60 de ani
12/11/2021 LA 13:24
Nu prea mă gândesc la recorduri, pentru că ar fi o presiune suplimentară pe umerii mei. Intru concentrată pe ce am de făcut și aștept să văd ce se întâmplă. Dar sunt foarte mândră de performanța mea | Simone Biles, după titlul mondial la sărituri
Duminică, Biles are ocazia să își treacă în palmares noi medaii, în finalele de la bârnă și sol. La acest ultim aparat e mare favorită, având o notă de plecare uriașă. Trebuie spus că la paralele, sportiva din America a ratat medalia, competiția fiind câștigată de Nina Derwael (Belgia), care și-a apărat la rândul ei titlul obținut la Doha.
În finalele pe aparate de azi vom avea și singura reprezentare românească. Marian Drăgulescu e în ultimul act la sărituri, aparatul său favorit, care i-a adus de-a lungul timpului 4 medalii de aur și 2 de argint la Campionatele Mondiale.
Tokyo 2020
A spus STOP! Sportiva care a decis să renunțe la gimnastică după Jocurile Olimpice de la Tokyo
11/08/2021 LA 06:20
Gimnastică
Jocurile Olimpice: Sunisa Lee a câştigat aurul la individual compus
29/07/2021 LA 13:05