Calificată în toate finalele pe aparate, cea mai bună gimnastă din istorie și-a început sâmbătă recitalul la sărituri. Calificată cu a doua notă din concurs, Biles a propus două sărituri cu un coeficient foarte mare (Cheng - 6.0 și Amânar - 5,8). Cu o medie totală de 15.399 puncte, gimnasta de peste ocean și-a apărat titlul obținut anul trecut la Doha. Podiumul a fost completat Jade Carey (SUA) și Ellie Downie (Marea Britanie).

Simone Biles, mare favorită la sol

Gimnastică
Cătălina Ponor, aniversata zilei. Eleganța și precizia au definit cariera triplei campioane olimpice
19/08/2020 LA 11:11

Cu a 23-a medalie din palmares, la Mondiale, Biles l-a egalat pe legendarul Vitaly Scherbo, cu mențiunea că ea a obținut mult mai multe medalii de aur prin comparație cu fostul gimnast din Uniunea Sovietică/Belarus: 17, un alt record all-time.

Nu prea mă gândesc la recorduri, pentru că ar fi o presiune suplimentară pe umerii mei. Intru concentrată pe ce am de făcut și aștept să văd ce se întâmplă. Dar sunt foarte mândră de performanța mea | Simone Biles, după titlul mondial la sărituri

Duminică, Biles are ocazia să își treacă în palmares noi medaii, în finalele de la bârnă și sol. La acest ultim aparat e mare favorită, având o notă de plecare uriașă. Trebuie spus că la paralele, sportiva din America a ratat medalia, competiția fiind câștigată de Nina Derwael (Belgia), care și-a apărat la rândul ei titlul obținut la Doha.

În finalele pe aparate de azi vom avea și singura reprezentare românească. Marian Drăgulescu e în ultimul act la sărituri, aparatul său favorit, care i-a adus de-a lungul timpului 4 medalii de aur și 2 de argint la Campionatele Mondiale.

Gimnastică
#DORdeSPORT Ziua în care Nadia Comăneci a devenit “Zeița Perfecțiunii”
18/07/2020 LA 09:12
Gimnastică
Film documentar dedicat abuzurilor sexuale din gimnastică! România, arătată cu degetul
28/06/2020 LA 08:48