Cu două elemente noi care îi poartă numele, la sol și la bârnă, Biles a început magnific Mondialele de la Stuttgart. În ciuda faptului că ea însăși a declarat că și-a gândit astfel forma încât să fie la potențial maxim abia în finale, sportiva din SUA a impresionat.
"Sunt destul de mulțumită de cum mi-au ieșit exercițiile. Per total, simt că puteam să fac mai mult, dar scopul meu nu a fost să execut niște exerciți perfecte, vreau să fiu la nivel maxim când ne luptăm pentru medalii", a spus Biles pentru Olympic Channel.
Fără a fi la nivel maxim, așadar, Biles a ajutat SUA să câștige detașat calificările. Sportivele de peste Ocean au obținut un punctaj de 174.205, surclasând China (169.161) și Rusia (168.080).
Gimnastică
Nadia Comăneci, asaltată cu mesaje de felicitare în ziua în care împlinește 60 de ani
12/11/2021 LA 13:24
Cele trei țări obținuseră deja biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel că după calificări am aflat și numele celorlalte 9 țări care vor merge în Japonia, anul viitor: Franța, Canada, Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania, Belgia, Japonia și Spania.
https://i.eurosport.com/2019/08/14/2655145.jpg

Și dacă ratează, Biles ia aurul la indivdual

Biles s-a calificat în toate cele patru finale pe aparate, în trei dintre ele cu cele mai mari note din concurs (sărituri, bârnă și sol).
Notele obținute de Biles la Mondiale, în calificări
  • Sărituri - 15.066
  • Paralele - 14.733
  • Bârnă - 14.800
  • Sol - 14.833
La individual, Biles a obținut cu peste două puncte mai mult decât a doua clasată, coechipiera sa, Lee Sunisa.
Exercițiile sale sunt atât de valoroase, încât specialiștii anticipează că, și dacă va rata la toate aparatele, tot va fi principala favorită la aurul mondial.
Cu 20 de medalii la Mondiale (dintre care 14 de aur), Biles vrea neapărat să îl depășească pe Vitaly Scherbo, sportivul cel mai medaliat la Campionatele Mondiale (23 de podiumuri). La cum se prezintă Biles, acest obiectiv e o formalitate, neavând cum să rateze medaliile în concursul pe echipe și la individual.

România, sub Mexic și Coreea de Nord

România va lipsi din nou de la Jocurile Olimpice, după ce nici la Rio nu a obținut calificarea. De această dată, însă, rușinea este una totală. Tricolorele s-au clasat pe locul 22 din 24 de țări, devansând doar Cehia și Egipt.
Niciuna dintre fetele noastre nu a obținut biletele pentru vreo finală pe aparate. Nici la individual nu vom avea reprezentantă: s-au calificat cele mai bune 24 de gimnaste, iar prima româncă din top a ocupat abia locul 54 (Maria Holbura).
Tokyo 2020
A spus STOP! Sportiva care a decis să renunțe la gimnastică după Jocurile Olimpice de la Tokyo
11/08/2021 LA 06:20
Gimnastică
Jocurile Olimpice: Sunisa Lee a câştigat aurul la individual compus
29/07/2021 LA 13:05