Gimnastică

Simone Biles, concurs fantastic în calificări, la Campionatele Mondiale. România, rușine istorică

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Simone Biles

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
06/10/2019 la 10:50 | Actualizat 07/10/2019 la 11:41

Simone Biles, cea mai bună gimnastă din toate timpurile, a avut o prestație fantastică în calificările de la Campionatele Mondiale de gimnastică. Sportiva din SUA s-a calificat în toate cele patru finale pe aparate, fiind de departe prima și la indiviual compus.

Cu două elemente noi care îi poartă numele, la sol și la bârnă, Biles a început magnific Mondialele de la Stuttgart. În ciuda faptului că ea însăși a declarat că și-a gândit astfel forma încât să fie la potențial maxim abia în finale, sportiva din SUA a impresionat.

"Sunt destul de mulțumită de cum mi-au ieșit exercițiile. Per total, simt că puteam să fac mai mult, dar scopul meu nu a fost să execut niște exerciți perfecte, vreau să fiu la nivel maxim când ne luptăm pentru medalii", a spus Biles pentru Olympic Channel.

Gimnastică

Film documentar dedicat abuzurilor sexuale din gimnastică! România, arătată cu degetul

28/06/2020 LA 08:48

Fără a fi la nivel maxim, așadar, Biles a ajutat SUA să câștige detașat calificările. Sportivele de peste Ocean au obținut un punctaj de 174.205, surclasând China (169.161) și Rusia (168.080).

Cele trei țări obținuseră deja biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel că după calificări am aflat și numele celorlalte 9 țări care vor merge în Japonia, anul viitor: Franța, Canada, Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania, Belgia, Japonia și Spania.

Și dacă ratează, Biles ia aurul la indivdual

Biles s-a calificat în toate cele patru finale pe aparate, în trei dintre ele cu cele mai mari note din concurs (sărituri, bârnă și sol).

Notele obținute de Biles la Mondiale, în calificări

  • Sărituri - 15.066
  • Paralele - 14.733
  • Bârnă - 14.800
  • Sol - 14.833

La individual, Biles a obținut cu peste două puncte mai mult decât a doua clasată, coechipiera sa, Lee Sunisa.

Exercițiile sale sunt atât de valoroase, încât specialiștii anticipează că, și dacă va rata la toate aparatele, tot va fi principala favorită la aurul mondial.

Cu 20 de medalii la Mondiale (dintre care 14 de aur), Biles vrea neapărat să îl depășească pe Vitaly Scherbo, sportivul cel mai medaliat la Campionatele Mondiale (23 de podiumuri). La cum se prezintă Biles, acest obiectiv e o formalitate, neavând cum să rateze medaliile în concursul pe echipe și la individual.

România, sub Mexic și Coreea de Nord

România va lipsi din nou de la Jocurile Olimpice, după ce nici la Rio nu a obținut calificarea. De această dată, însă, rușinea este una totală. Tricolorele s-au clasat pe locul 22 din 24 de țări, devansând doar Cehia și Egipt.

Niciuna dintre fetele noastre nu a obținut biletele pentru vreo finală pe aparate. Nici la individual nu vom avea reprezentantă: s-au calificat cele mai bune 24 de gimnaste, iar prima româncă din top a ocupat abia locul 54 (Maria Holbura).

Gimnastică

Sandra Izbașa, la 30 de ani. Imagini memorabile dintr-o carieră de excepție

18/06/2020 LA 15:16
Gimnastică

#DORdeSPORT cu Marian Drăgulescu

10/06/2020 LA 13:25
Subiecte asemănătoare
Gimnastică
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol