După ce a făcut spectacol la ultimele Mondiale, Biles se va concentra acum pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să aibă rezultate similare. În 2016, la Rio, ea a obținut "doar" cinci medalii (4 de aur și un bronz). Chiar dacă are doar 22 de ani, Biles a anunțat că Olimpiada din Japonia va fi ultima a carierei sale. Ca atare, presiunea e una imensă, dar sportiva de peste ocean e convinsă că va face faţă cu brio.
"Sunt foarte agitată, emoţionantă, dar la fel am fost şi înainte de Rio. Atunci am fost extrem de pregătită şi totul a ieşit aşa cum speram, sper ca şi de data asta să fie la fel. Nu vreau să vă spun care sunt obiectivele mele la Tokyo, simt că dacă le împart cu cineva nu mai sunt atât de importante. Prefer să le ţin pentru mine", a spus Biles.
https://i.eurosport.com/2019/10/13/2695316.jpg
Gimnastică
Nadia Comăneci, asaltată cu mesaje de felicitare în ziua în care împlinește 60 de ani
12/11/2021 LA 13:24

Simone Biles a rescris istoria la Campionatele Mondiale de Atletism

Sportiva de 22 de ani s-a pregătit impecabil pentru CM 2019, introducând două elemente noi în evoluțiile sale, care îi poartă numele, și care urmau a fi extrem de bine cotate din punct de vedere al dificultății. Biles avea deja 14 medalii de aur la Campionatele Mondiale (record), însă spera să doboare și recordul all-time de medalii. Acesta era deținut de Vitaly Scherbo, care, în perioada 1991-1996, a urcat de 23 de ori pe podiumul de premiere. Biles se prezenta cu un CV cu 20 de medalii, la cele 14 de aur amintite anterior adăugându-se câte 3 din celelalte metale.
Ce a urmat la Mondialul de anul acesta a fost de domeniul fantasticului. Cu cinci medalii de aur din șase posibile, Biles a devenit prima sportivă din istorie care să domine atât de autoritar o ediție de Campionat Mondial. Ea a ajuns la 25 de medalii la CM, 19 dintre ele de aur.
Nu am avut încă timp să procesez ce am realizat, dar cu siguranță diseară vom sărbători. Cu fiecare an, cu fiecare medalie, sunt tot mai fericită, pentru că îmi dau seama că las o moștenire importantă pentru gimnastică. Totuși, nu m-am gândit niciodată foarte mult la recorduri, mereu am preferat să mă concentrez pe ce am de făcut | Simone Biles, după finala de la sol
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tokyo 2020
A spus STOP! Sportiva care a decis să renunțe la gimnastică după Jocurile Olimpice de la Tokyo
11/08/2021 LA 06:20
Gimnastică
Jocurile Olimpice: Sunisa Lee a câştigat aurul la individual compus
29/07/2021 LA 13:05