Cea mai bună în calificări, Biles și-a ajutat ulterior echipa să cucerească aurul în competiția pe echipe. Joi, era marea favorită pentru aurul la individual, iar Simone nu a dezamăgit.

Cu un total de 58.999, sportiva din America a avut peste două puncte avans față de ocupanta locului secund. Asta în condițiile în care Biles s-a deconcentrat total la ultimul aparat, solul, fiind sigură de locul întâi: a obținut 14.400, grație notei de plecare peste 6, deși a ieșit de două ori din covor.

Gimnastică
Cătălina Ponor, aniversata zilei. Eleganța și precizia au definit cariera triplei campioane olimpice
19/08/2020 LA 11:11

Notele obținute de Simone Biles în concursul de la individual compus, la Campionatele Mondiale

  • sărituri - 15.233
  • bârnă - 14.633
  • paralele - 14.733
  • sol - 14.400
Mă simt foarte fericită să câștig individualul pentru a cincea oară. Dar nimic nu se compară cu prima medalie obținută, aceea îmi va rămâne pentru totdeauna în memorie. Dar sunt extrem de bucuroasă și voi celebra această performanță deosebită | Simon Biles

Biles a ajuns astfel la a 22-a medalie la Campionatele Mondiale, 15 dintre ele de aur (record absolut). Ea are ca obiectiv depășirea celui mai titrat sportiv de la Mondiale, Vitaly Scherbo, care în perioada 1991-1996 a cucerit 23 de medalii. Biles este calificată în toate finalele pe aparate, la sol și sărituri fiind marea favorită pentru cea mai strălucitoare medalie.

SUA a cucerit al 7-lea titlu mondial la individual, din 2011 nicio altă țară nereușind să le clintească pe americance de pe prima treaptă a podiumului.

Premiere pe podium, la Campionatele Mondiale de gimnastică

De notat că Tang Xijing, cea care a obținut medalia de argint, a fost marea surpriză a competiției. Ea a ajuns în finală doar după ce compatrioata sa, Liu Tingting, a fost nevoită să se retragă, din cauza unei accidentări.

La primul său Mondial, Tang (16 ani) a avut evoluții curate, obținând note de peste 14.500 la paralele și bârnă, aparate la care căzuse în calificări. Ea a cucerit prima medalie la individual pentru China, după o pauză de 8 ani. Ultima care urcase pe podium fusese Yao Jinnan, în 2011.

În ceea ce o privește pe Melnikova, câștigătoarea bronzului, aceasta a câștigat la rândul său prima medalie la individual compus, la un Mondial. Ea ar fi putut cuceri chiar argintul, dar a pierdut mult la paralele, unde nu a legat anumite elemente și a încheiat cu o notă de doar 13.900.

Gimnastică
#DORdeSPORT Ziua în care Nadia Comăneci a devenit “Zeița Perfecțiunii”
18/07/2020 LA 09:12
Gimnastică
Film documentar dedicat abuzurilor sexuale din gimnastică! România, arătată cu degetul
28/06/2020 LA 08:48