După aurul de la sărituri, de ieri (al treilea de la Stuttgart, după locul 1 cu echipa și locul 1 la individual compus), Biles îl egalase pe Vitaly Scherbo în fruntea clasamentului all-time, la numărul de medalii obținute la Campionatele Mondiale, 23.

Dar pentru Biles Mondialele erau departe de a fi încheiate, duminică urmând alte două finale pe aparate. Iar sportiva din SUA nu doar că nu a dezamăgit, dar a demonstrat că e un adevărat fenomen. S-a impus la bârnă, pentru ca o oră mai târziu să câștige aurul și la sol. Diferența dintre Simone și adversare e atât de mare încât la acest ultim aparat a avut un punct avans față de locul doi. Asta în condițiile în care, la masculin, la paralele, între primul și al 6-lea clasat a fost o diferență de doar 100 de sutimi.

Gimnastică
Cătălina Ponor, aniversata zilei. Eleganța și precizia au definit cariera triplei campioane olimpice
19/08/2020 LA 11:11

Clasament finala de la sol de la Campionatele Mondiale de gimnastică

Biles a rescris istoria gimnasticii

Cu cinci medalii la aur din șase posibile, Biles a devenit prima sportivă din istorie care să domine atât de autoritar o ediție de Campionat Mondial. Ea a ajuns la 25 de medalii la CM, 19 dintre ele de aur.

Nu am avut încă timp să procesez ce am realizat, dar cu siguranță diseară vom sărbători. Cu fiecare an, cu fiecare medalie, sunt tot mai fericită, pentru că îmi dau seama că las o moștenire importantă pentru gimnastică. Totuși, nu m-am gândit niciodată foarte mult la recorduri, mereu am preferat să mă concentrez pe ce am de făcut | Simone Biles, după finala de la sol

Biles se va concentra acum pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să aibă rezultate similare. În 2016, la Rio, ea a obținut "doar" cinci medalii (4 de aur și un bronz). Chiar dacă are doar 22 de ani, Biles a anunțat că Olimpiada din Japonia va fi ultima a carierei sale.

De notat că SUA a dominat de o manieră impresionantă Mondialele de la Stuttgart. Pe lângă Biles, Sunisa Lee a obținut două medalii individuale (argint și bronz), aceeași performanță reușind și Jade Carey.

Gimnastică
#DORdeSPORT Ziua în care Nadia Comăneci a devenit “Zeița Perfecțiunii”
18/07/2020 LA 09:12
Gimnastică
Film documentar dedicat abuzurilor sexuale din gimnastică! România, arătată cu degetul
28/06/2020 LA 08:48