După aurul de la sărituri, de ieri (al treilea de la Stuttgart, după locul 1 cu echipa și locul 1 la individual compus), Biles îl egalase pe Vitaly Scherbo în fruntea clasamentului all-time, la numărul de medalii obținute la Campionatele Mondiale, 23.
Dar pentru Biles Mondialele erau departe de a fi încheiate, duminică urmând alte două finale pe aparate. Iar sportiva din SUA nu doar că nu a dezamăgit, dar a demonstrat că e un adevărat fenomen. S-a impus la bârnă, pentru ca o oră mai târziu să câștige aurul și la sol. Diferența dintre Simone și adversare e atât de mare încât la acest ultim aparat a avut un punct avans față de locul doi. Asta în condițiile în care, la masculin, la paralele, între primul și al 6-lea clasat a fost o diferență de doar 100 de sutimi.
Clasament finala de la sol de la Campionatele Mondiale de gimnastică
Gimnastică
Nadia Comăneci, asaltată cu mesaje de felicitare în ziua în care împlinește 60 de ani
12/11/2021 LA 13:24

Biles a rescris istoria gimnasticii

Cu cinci medalii la aur din șase posibile, Biles a devenit prima sportivă din istorie care să domine atât de autoritar o ediție de Campionat Mondial. Ea a ajuns la 25 de medalii la CM, 19 dintre ele de aur.
Nu am avut încă timp să procesez ce am realizat, dar cu siguranță diseară vom sărbători. Cu fiecare an, cu fiecare medalie, sunt tot mai fericită, pentru că îmi dau seama că las o moștenire importantă pentru gimnastică. Totuși, nu m-am gândit niciodată foarte mult la recorduri, mereu am preferat să mă concentrez pe ce am de făcut | Simone Biles, după finala de la sol
Biles se va concentra acum pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să aibă rezultate similare. În 2016, la Rio, ea a obținut "doar" cinci medalii (4 de aur și un bronz). Chiar dacă are doar 22 de ani, Biles a anunțat că Olimpiada din Japonia va fi ultima a carierei sale.
De notat că SUA a dominat de o manieră impresionantă Mondialele de la Stuttgart. Pe lângă Biles, Sunisa Lee a obținut două medalii individuale (argint și bronz), aceeași performanță reușind și Jade Carey.
Tokyo 2020
A spus STOP! Sportiva care a decis să renunțe la gimnastică după Jocurile Olimpice de la Tokyo
11/08/2021 LA 06:20
Gimnastică
Jocurile Olimpice: Sunisa Lee a câştigat aurul la individual compus
29/07/2021 LA 13:05