Gimnastică

SUA, cu Simone Biles într-o formă fantastică, a cucerit aurul la Mondiale. Surpriză enormă pe podium

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Simone Biles

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
09/10/2019 la 10:14

SUA a cucerit pentru a cincea oară la rând medalia de aur în concursul pe echipe la Campionatul Mondial. Conduse de o fantastică Simone Biles, sportivele de peste Ocean nu au avut rivale. Podiumul a fost completat de Rusia și Italia.

Cele mai bune 8 echipe din calificări s-au întors în sala din Stuttgart pentru finala pe echipe, unde fiecare țară a aliniat trei sportive, toate notele fiind luate în calcul în clasament.

După ce au câștigat concursul de calificare la peste 6 puncte față de Rusia, SUA au avut din nou o prestație de gală. Cu Simone Biles în mare formă, americancele au avut cele mai mari note la trei dintre cele patru aparate: sărituri, bârnă și sol. Biles, care a ajuns la a 15-a medalie de aur și a 21-a în total, a obținut cele mai mari note din concurs la două dintre aparate: sărituri (15.400) și sol (15.333).

Gimnastică

Larisa Iordache, despre viața de polițist: ”Am oprit lumea pe stradă, am oprit și mașini!”

09/04/2020 LA 18:20

Singura ratare a sportivelor din SUA a avut loc la paralele, unde Grace McCallum a căzut, însă totalul lor (172.330) a fost cu 5,8 puncte mai mare decât al rusoaicelor.

Italia, marea surpriză a finalei

China spera la argint, în condițiile în care SUA părea intangibilă, însă asiaticele nu au reușit să ia vreo medalie. Pentru prima oară din 2003 până în prezent s-a întâmplat o asemenea contra-performanță, ratările multiple fiind cauza rezultatelor sub așteptări.

Beneficiara a fost Italia, care, în componența Giorgia Villa, Alice și Asia D'Amato, și Elisa Iorio (toate debutante la Mondiale), a făcut un concurs aproape perfect. Italiencele au avut o singură ratare, iar la succesul lor a contribuit din plin Villa, triplă campioană olimpică anul trecut, la competiția destinată junioarelor.

"Cum ne calificasem de pe ultimul loc în finală, nu aveam speranțe mari. Dar știam că putem să avem o prestație mult mai bună și ne-am concentrat pe asta. Totul a fost excelent și cu fiecare evoluție ne-am apropiat de podium. Suntem foarte fericite", a spus Villa la final.

A fost prima medalie în concursul pe echipe obținută de Italia, la Mondiale, după aproape 70 de ani. În 1950, la Basel, Italia cucerea de asemenea bronzul.

Gimnastică

#DORdeSPORT Interviu exclusiv cu Monica Roșu

25/03/2020 LA 12:51
Gimnastică

Svetlana Khorkina spune că pandemia e o replică la tratamentul aplicat Rusiei: "E pedeapsă divină!"

25/03/2020 LA 07:11
Subiecte asemănătoare
Gimnastică
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Gimnastică

Larisa Iordache, despre viața de polițist: ”Am oprit lumea pe stradă, am oprit și mașini!”

09/04/2020 LA 18:20

Ultimele videoclipuri

Gimnastică

#DORdeSPORT Interviu exclusiv cu Monica Roșu

00:10:16

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe