Cele mai bune 8 echipe din calificări s-au întors în sala din Stuttgart pentru finala pe echipe, unde fiecare țară a aliniat trei sportive, toate notele fiind luate în calcul în clasament.

După ce au câștigat concursul de calificare la peste 6 puncte față de Rusia, SUA au avut din nou o prestație de gală. Cu Simone Biles în mare formă, americancele au avut cele mai mari note la trei dintre cele patru aparate: sărituri, bârnă și sol. Biles, care a ajuns la a 15-a medalie de aur și a 21-a în total, a obținut cele mai mari note din concurs la două dintre aparate: sărituri (15.400) și sol (15.333).

Gimnastică
Cătălina Ponor, aniversata zilei. Eleganța și precizia au definit cariera triplei campioane olimpice
19/08/2020 LA 11:11

Singura ratare a sportivelor din SUA a avut loc la paralele, unde Grace McCallum a căzut, însă totalul lor (172.330) a fost cu 5,8 puncte mai mare decât al rusoaicelor.

Italia, marea surpriză a finalei

China spera la argint, în condițiile în care SUA părea intangibilă, însă asiaticele nu au reușit să ia vreo medalie. Pentru prima oară din 2003 până în prezent s-a întâmplat o asemenea contra-performanță, ratările multiple fiind cauza rezultatelor sub așteptări.

Beneficiara a fost Italia, care, în componența Giorgia Villa, Alice și Asia D'Amato, și Elisa Iorio (toate debutante la Mondiale), a făcut un concurs aproape perfect. Italiencele au avut o singură ratare, iar la succesul lor a contribuit din plin Villa, triplă campioană olimpică anul trecut, la competiția destinată junioarelor.

"Cum ne calificasem de pe ultimul loc în finală, nu aveam speranțe mari. Dar știam că putem să avem o prestație mult mai bună și ne-am concentrat pe asta. Totul a fost excelent și cu fiecare evoluție ne-am apropiat de podium. Suntem foarte fericite", a spus Villa la final.

A fost prima medalie în concursul pe echipe obținută de Italia, la Mondiale, după aproape 70 de ani. În 1950, la Basel, Italia cucerea de asemenea bronzul.

Gimnastică
#DORdeSPORT Ziua în care Nadia Comăneci a devenit “Zeița Perfecțiunii”
18/07/2020 LA 09:12
Gimnastică
Film documentar dedicat abuzurilor sexuale din gimnastică! România, arătată cu degetul
28/06/2020 LA 08:48