Pilotul din Pesaro își începe pe 3 aprilie aventura într-o nouă competiție, cu 3 ore de cursă la Imola, cu o mașină Audi R8 Lms GT3, pentru echipa Wrt. Pe circuit vor mai fi, printre altele, echipaje Ferrari, Lamborghini și Mercedes-Amg.
Valentino Rossi va face tot sezonul GT World Challenge Europe, după cum a anunțat Gazzetta dello Sport. Calendarul competițional cuprinde 10 evenimente, împărțite în mod egal, curse de anduranță și de sprint. În prima rundă, pe circuitul Enzo e Dino Ferrari din Imola, va fi o întrecere de anduranță de 3 ore. Pilotul italian în vârstă de 43 de ani va împărți cockpitul Audi cu elvețianul Nico Muller și belgianul Frederic Vervisch.

Valentino Rossi a mai avut experiențe sporadice cu mașini super sport

Pe pista de 4,9 kilometri vor fi 52 de mașini, reprezentând nouă mărci (toate cu echipe private): Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, McLaren, Mercedes-Amg, Lamborghini, Porsche. Echipajele înscrise sunt împărțite în mai multe clase. La Pro, unde piloții concurează pentru victoria finală a întrecerii (inclusiv Valentino Rossi), sunt înscrise 17 mașini. Restul concurează pentru categoriile Cupei de Argint (18 participanți), Cupa de Aur (13) și Pro-Am (4).
Până la debutul în GT World Challenge Europe, "Il Dottore" a mai avut experiențe sporadice cu mașini super sport de pistă și cu mașini de raliu.
El a fost angajat pentru acest sezon de echipa belgiană Wrt, care vine cu Audi R8 Lms GT3 pe pistă. Rossi a efectuat primele teste la Valencia (Spania) în decembrie 2021, care au fost urmate de testele organizate la Misano Adriatico, Imola, Paul Ricard, Zandvoort (Olanda), Hockenheim (Germania) și Barcelona (Spania) în primele trei luni ale anului 2022.
Programul pentru prima etapă de la Imola este următorul:
Sâmbătă 2 aprilie: Antrenamente libere (10:00-11:30); Precalificări (15:05-16:35);
Duminică 3 aprilie: Calificări (10:00-11:00); Cursa (16:00-19:00).