Haltere

Halterofilii Roxana Cocoș și Răzvan Martin, depistați pozitiv. Riscăm să fim excluși de la Tokyo

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

cocos

Credit imagine: Eurosport

DeVlad Dumitrescu
11/01/2020 la 09:21

Roxana Cocoș (30 de ani) și Răzvan Martin (28 de ani), sportivi care au luat medalii pentru România la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, au fost depistați pozitiv pentru folosirea steroizilor anabolizanți.

Cei doi halterofili au fost depistați pozitiv la reanalizare pentru steroizi anabolizanți de către Comitetul Olimpic Internațional, scrie GSP.ro. Federația Olimpică Internațională reanalizează probele recoltate sportivilor la precedentele Jocuri Olimpice.

Ambii sportivi au folosit stanozolol, un steroid anabolizant care se folosește sub formă injectabilă și tablete. E folosit pentru cei care vor să-și îmbunătățească starea fizică, dar arde și foarte repede grăsimile. Roxana Cocoș a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice din 2012, în timp ce Răzvan Martin a venit acasă cu bronzul.

Haltere

Interviu cu Loredana Toma, speranța României la JO: "Principala adversară a avut concurs în weekend"

03/04/2020 LA 11:23

„Toate națiunile cu trei sau mai multe depistări pozitive la reanalizările de la Beijing și Londra sunt pasibile de o interdicție de un an”, se arată în regulamentul Federației Olimpice Internațională.

Pe lângă cei doi, și Florin Croitoru, un alt halterofil român, fost depistat pozitiv la reanalizare cu steroizi anabolizanți. Cazul său a fost prezentat în luna martie a anului trecut. Astfel, România ar ajunge la 3 halterofili depistați pozitiv și ar putea fi interzisă la ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Haltere

#DORdeSPORT Interviu cu Loredana Toma, campioană mondială la haltere

03/04/2020 LA 10:05
Haltere

Raluca Olaru, performanță uriașă la grand prix-ul din Uzbekistan

10/02/2020 LA 14:33
Subiecte asemănătoare
Haltere
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol