Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, 42 de ani, a reacționat după ce Roxana Cocoș și Răzvan Martin au fost descoperiți pozitiv la retestarea probelor doping prelevate în urmă cu opt ani. Ambii halterofili ar fi folosit steroizi anabolizanți.
Dacă președintele Federației Române de Haltere, Nicu Vlad, 56 de ani, a declarat că este șocat de cele întâmplate, în schimb președintele COSR a fost mult mai calm și ne-a transmis să așteptăm și rezultatul probelor b. "Vă dați seama că noi am fost informații primii despre cele întâmplate. Ulterior am luat legătura cu Federația Română de Haltere și le-am comunicat domnilor de acolo despre analizele respective. Federația Română de Haltere a luat la rândul ei legătura cu cei doi foști sportivi, iar aceștia au fost de acord să cerem să se facă și probele B. Oricum așa era și procedura. Că nu îi convine nimănui că acum tehnologia a avansat și se pot face retetestări cu porbele din urmă cu opt sau zece ani este altă treabă. Dar asta este regula jocului și noi trebuie să ne supunem. Nu are rost să vorbim acum se eventuale sancțiuni sau decizii pe care noi le vom până când nu primim și rezultatul problelor B. Nu are rost să vorbim că o să ne scadă acum șansele la medalii. Nu are rost să vorbim și că riscăm să trimitem doar doi sportivi de la haltere la Olimpiadă, deoarece nu este bine să ne pronunțăm înainte. Fiți siguri că după ce vom primi și analizele probelor b vă vom anunța public și care sunt deciziile noastre. Dar vă rog frumos să le acordăm celor doi foști halterofili prezumția de nevinovăție. Așa este normal”, a spus Covaliu pentru ProSport.
Mediafax
Haltere
Verdict necruțător pentru fostul campion olimpic Nicu Vlad: suspendat pe viaţă de TAS
16/06/2022 LA 14:16
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tokyo 2020
Prima sportivă transgender din istoria Jocurilor Olimpice, anunţ important despre viitorul său
04/08/2021 LA 15:30
Tokyo 2020
Haltere - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
04/08/2021 LA 13:38