Ziua a treia de la Campionatele Europene de la București a început cu proba de 58kg fete. Letona Rebeka Koha și-a adjudecat titlul cu ușurință. Medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale din 2017, aceasta a ridicat un total de 220kg, cucerind aurul și în cele două stiluri separate – smuls și aruncat.

România a avut două candidate serioase la medalii, ambele extrem de tinere. Andreea Penciu a reușit să ridice 88kg la smuls, cucerind astfel medalia de argint la disciplină. Maria Luana Grigoriu s-a clasat doar a patra, însă a reușit să obțină la rândul său o medalie la aruncat – cea de bronz, cu 104kg ridicate. Cu un total de 190kg, Penciu a fost medaliată cu bronz la total.

Haltere
Interviu cu Loredana Toma, speranța României la JO: "Principala adversară a avut concurs în weekend"
03/04/2020 LA 10:23

Suedeza Angelica Roos a cucerit celelalte medalii puse în joc – bronz la smuls și argint la aruncat și total.

Proba masculină de 69kg a fost câștigată de albanezul Birken Calja. Acesta a realizat un total de 321kg cu care s-a impus cu ușurință, câștigând inițial la smuls cu 146kg. Pe locul 2 la stil s-a clasat italianul Mirko Zanni, în timp ce locul trei i-a revenit lui David Sanchez din Spania.

Dramatismul a atins cote maxime în finalul concursului de aruncat. Acolo, reprezentantul României, Paul Dumitrașcu – care se clasase abia al 9-lea la smuls – a ridicat 174kg pentru a se apropia de medalia de aur. Posibilitatea a devenit tot mai realistă când georgianul Goga Chkheidze a ratat și albanezul Calja au ratat, ultimul acuzând dureri de spate.

În ultima evoluție a serii însă, Calja a ridicat 175kg pentru a cuceri toate cele trei medalii de aur. La numai 18 ani, Dumitrașcu a fost nevoit să se mulțumească cu argintul la disciplină, în timp ce bronzul i-a revenit germanului Robert Joachim, cu 173kg. Joachim și Sanchez au mai urcat pe podium la total.

Campionatele Europene de Haltere sunt susținute cu energie Efix de la Rompetrol. Le puteți urmări zilnic pe Eurosport în perioada 26 martie – 1 aprilie.

Haltere
#DORdeSPORT Interviu cu Loredana Toma, campioană mondială la haltere
03/04/2020 LA 10:05
Haltere
Raluca Olaru, performanță uriașă la grand prix-ul din Uzbekistan
10/02/2020 LA 14:34