Campionatele Europene de Haltere s-au încheiat duminică cu trei noi medalii care au consolidat poziția României în vârful ierarhiei. Sportivii români au cucerit 9 medalii de aur, 8 de argint și 9 de bronz pe parcursul ultimei săptămâni.
Cele mai multe medalii de aur au fost obținute de Georgia, cu 10 succese, însă la numărul total de prezențe pe podium România (care a avut în total 26 de medalii) a fost urmată de Polonia (cu 19). Sportivii din Georgia au cucerit în total 15 medalii.
La categoria +90kg feminin, Andreea Aanei a adus ultimele trei medalii României. Din păcate o accidentare suferită în timpul concursului au împiedicat-o pe româncă să se lupte pentru aur, însă aceasta a obținut trei bronz-uri, ridicând 102kg la smuls și 120kg la aruncat.
Haltere
Raluca Olaru, aur la Campionatele Europene de haltere de la Moscova
07/04/2021 LA 17:19
Medaliile de aur ale României au fost cucerite de Elena Andrieș, Loredana Toma, Nicolae Onică și Răzvan Martin. Ceilalți medaliați au fost Andreea Penciu, Maria Grigoriu, Irina Lepșa, Ilie Ciotoiu, Ionuț Ilie și Paul Dumitrașcu.
Campionatele Europene de Haltere sunt susținute cu energie Efix de la Rompetrol. Le puteți urmări zilnic pe Eurosport în perioada 26 martie – 1 aprilie.
Haltere
TREI MEDALII DE AUR PENTRU LOREDANA TOMA LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE LA MOSCOVA!
06/04/2021 LA 21:00
Haltere
Interviu cu Loredana Toma, speranța României la JO: "Principala adversară a avut concurs în weekend"
03/04/2020 LA 10:23