Federația Europeană de Handbal a amendat echipa națională a Norvegiei după ce, la finala mică a Campionatului European de Handbal pe plajă din Bulgaria, jucătoarele scandinave nu au respectat echipamentul de joc impus de EHF. Acestea au purtat pantaloni scurți în timpul meciului și nu pantaloni scurți, tip bikini, așa cum o cere regulamentul.
EHF a amendat federația norvegiană cu 150 de euro de jucătoare, suma totală ajungând la 1500 de euro, susținând că amenda a fost aplicată pentru "ținută necorespunzătoare". Președintele Federației Norvegiene de Handbal a anunțat că federația va plăti orice amendă și că le sprijină în continuare pe jucătoare. "Cel mai important lucru este ca sportivele să joace într-un echipament în care se simt confortabil. Suntem mândri de aceste fete care în timpul Campionatului European și-au făcut vocea auzită", a spus Kare Geir Lio, președintele Federației Norvegiene de Handbal.
Ținuta jucătoarelor din Norvegia:
În finala mică, Norvegia a pierdut cu 2-0 meciul împotriva Spaniei. Campionatul European de Handbal pe plajă a fost câștigat de Germania, după ce a învins-o pe Danemarca în finala mare, scor 2-0.